Plenković: “Zadrane pozivam na kavu da me bolje upoznaju, ja sam demokrat”

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Komentirao je izjavu Milanovića da je neprosvijećeni apsolutist te je li znao da će doći do privođenja u Zadru.

“Ne znam što je rekao, to je bila tirada uvreda s nizom epiteta s kojim kontinuirano zagađuje komunikacijski prostor i snižava kulturu dijaloga i onda mnogi od njega prepisuju. Ako netko zagađuje s vrha, a on to radi, drugi misle da je to normalno. Što se tiče ovoga u Zadru, s tim nisam imao nikakve veze, to je i ministar rekao. Pozivam ih da dođu u Banske dvore i da me upoznaju pa nakon razgovora i argumenata ako će i tada misliti što misle, to ću poštovati, ali ću kao demokrat, tko je više nego otvoren za sve kritike i napade, nego ja. Nijedan put mi nije palo da tražim sudsku zadovoljštinu protiv medija i novinara neću to činiti, pa tako ni protiv građana. Što se tiče postupanja policije, to je bilo postupanje, a ne uhićenje”, kazao je.

Premijer je kazao da ne postoje politički nalozi kako da policija postupa.

“Kao što ne politiziramo vojsku, tako ne politiziramo niti policiju. To što se našla klika ljudi koji će koristiti situaciju ne bi li dali kritike prema meni i Vladi, to je domena političkog sporta, ping ponga i oportunističkih i zlonamjernih navoda”, kazao je.

“Mislim da je normalno da se vidi s policijom koji su razlozi. Ja možda ne znam sve što oni znaju. Kad se ispita sve, onda nek javnost sama procijeni”, kazao je premijer, prenosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...