Počela su testiranja: Instagram uvodi mjesečnu pretplatu

Instagram počinje s testiranjem nove opcije koja bi najpopularnijim korisnicima, odnosno kreatorima na ovoj mreži trebala omogućiti dodatnu zaradu. Mali broj influencera tako će sada početi s uvođenjem pretplate za pristup dodatnom sadržaju koji objavljuju na toj mreži.

Njihovi pratitelji koji žele imati pristup tom sadržaju morat će platiti između 0,99 i 9,99 dolara(ovisno za koju cifru se vlasnici profila odluče), a na početku sav će iznos ići u džep influencera, iako nije teško pretpostaviti da će Meta s vremenom početi uzimati i svoju proviziju.

Prilikom najave opcije pretplate prvi čovjek Instagrama Adam Mosier rekao je kako su pretplate jedan od najboljih načina predvidljive zarade jer ne ovise o dosegu pojedinih objava koji često može varirati, a važan je prilikom dogovora sa sponzorima oko plaćanja.

Kreatorima koji dobiju mogućnost uvođenja pretplate na njihovom će se profilu pojaviti nova oznaka koju je potrebno kliknuti kako bi se korisnici pretplatili na sadržaj. Pratitelji koji se pretplate na premium sadržaj kreatora dobit će tri mogućnosti koje neće biti dostupne pratiteljima koji ne plaćaju sadržaj.

Njima će biti omogućen pristup Instagram Storiesima napravljenim isključivo za pretplatnike te praćenje prijenosa uživo koje emitiraju kreatori, a kojima neće moći pristupiti obični korisnici. Još jedna mogućnosti koju će dobiti pretplatnici su posebni bedževi koji će se pojaviti pored imena pretplatnika kada komentiraju objavu tog kreatora i kada im šalju poruke.

Opcija uvođenja pretplate neće biti dostupna svim korisnicima Instagrama, već samo kreatorima sadržaja, a tijekom testiranja dostupna je samo malom broju takvih kreatora. Nakon perioda testiranja, pretplata će biti dostupna i drugim kreatorima, no još nije poznato kada će to biti, javlja Zimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...