Radeta: “O gubitku stanovništva govorio sam 2017. kada nas je Kalmeta uvjeravao da se služimo neistinama”

SDP-ov gradski vijećnik Daniel Radeta oglasio se na svom Facebook profilu povodom objave rezultata popisa stanovništva 2021. iz koje proizlazi da je Zadar u 10 godina izgubio pet, a županija 10 tisuća stanovnika.

-O brojkama koje je potvrdio i najnoviji popis stanovništva govorio sam još 2017. godine kao predsjednik Foruma mladih, a tadašnji gradonačelnik Božidar Kalmeta uvjeravao nas je kako se služimo neistinama i kako su podaci o iseljavanju netočni.

Danas vidimo kako su sve te floskule i pamfleti o razvoju, enormnim ulaganjima bile samo predstava za javnost, a kako su brojke o iseljavanju ipak stvarne, neumoljive i egzaktne. Istina i pravda možda dolaze sporo ali zato kad pokuca na vrata kida kao mač, napisao je Radeta i priložio tekst iz njegovog priopćenja od prije četiri godine.

Tada je napisao da je gradonačelnik Božidar Kalmeta izjavio kako su podaci o iseljavanju netočni, iako su lako dostupni na stranicama Državnog zavoda za statistiku.

– Ovo je dokaz kako trenutnu vlast u Zadru nije uopće briga za sve one koji su se zbog navedenih problema morali iseliti, a ovakvi medijski istupi gradonačelnika su bacanje prašine u oči svim onim roditeljima kojima će internet veza biti godinama jedini način komunikacije s vlastitom djecom, napisao je tada Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...