Što čeka vaš znak? Donosimo veliki horoskop za 2022. godinu

Uđite u novu godinu pripremljeni i informirani, a u tome vam može pomoći godišnji horoskop za 2022. godinu.

Doznajte što vas sve očekuje na svim životnim poljima te napravite plan koji će vam olakšati male i velike odluke, piše Zadovoljna.

Ovan

Prvi znak zodijaka uvijek se (bez obzira na okolnosti koje mu to možda otežavaju) zna izboriti za ono što želi, a tako će biti i u 2022. godini. Odmah na početku godine stižu vam potencijalna ljubavna uzbuđenja.

Naime, 29. siječnja Venera napokon izlazi iz svoje retrogradne faze i prestat će stvarati probleme. Budite hrabri i odlučni kao i inače jer je će planet romanse opet biti na vašoj strani. Pozovite na spoj osobu koju već dugo simpatizirate ili recite partneru što točno želite od njega.

Merkur ulazi u vaš znak 27. ožujka i tamo će se zadržati do 10. travnja. Iskoristite to vrijeme za komuniciranje svojih želja i planova. Svibanj je idealan mjesec za traženje povišice ili promaknuća.

Od početka svibnja do kraja listopada u vašem znaku bit će Jupiter, planet ekspanzije i razvoja. U tom periodu imat ćete dobru financijsku situaciju s potencijalom neplanirane i lagane zarade.

Kraj listopada donosi nam retrogradnu fazu Marsa koja će trajati sve do 1. siječnja 2023. godine. U to vrijeme bit ćete puno manje asertivni na svim životnim poljima što baš i nije uobičajeno za ovnove, ali nova godina opet će u vama probuditi staru želju za napretkom.

Bik

Bikovi vole koncept novog početka i zato se uvijek vesele dolasku nove godine, ali prvih par tjedana 2022. godine mogli bi biti malo komplicirani. Venera, vaš vladajući planet, je u retrogradnoj fazi do 29. siječnja što znači da biste do tada mogli stagnirati na svim životnim poljima.

To se posebno odnosi na ljubavne odnose i financijsku situaciju. Suzdržite se od svih većih životnih odluka i promjena do kraja retrogradne faze.

Bikovi samci više nego ikad zaželjet će se stabilnih romantičnih odnosa s pouzdanim partnerom. Treba vam malo nježnosti i intimnosti, ali prije svega utjehe. Bikovi koji su u konfliktnim ljubavnim odnosima imat će jaku potrebu za rješavanjem problema pa čak i prekidom veze koja ih više ne zadovoljava.

Merkur, planet komunikacije, ulazi u vaš znak 10. travnja i ostat će tamo do kraja mjeseca. To je pravo vrijeme za ozbiljne razgovore s partnerom u kojima ćete definirati svoju budućnost.

U lipnju i srpnju čekaju vas nove poslovne prilike. Osjećat ćete se inspirirano, produktivno i željno uspjeha. Iskoristite to razdoblje za stvaranje novih ideja, razradite stare projekte koje ste zapustili.

Krajem godine čeka vas uzbudljiv društveni život. Slomljena srca napokon će zacijeliti, bit ćete raspoloženi za stvaranje novih prijateljstava i druženja, a takozvane stare prijatelje koji vas samo sputavaju i ne žele vam dobro možda ćete napokon maknuti iz svog života.

Blizanci

S obzirom na to da je Merkur vaš vladajući planet, njegove retrogradne faze pogađaju vas puno jače nego ostale znakove. Prva retrogradna faza započinje 14. siječnja i traje do 3. veljače.

Očekujte da odmah sve krene po krivu kako biste se lakše snašli u svim dramama koje bi vam Merkur mogao prirediti. Problemi u komunikaciji, kašnjenja, razne poslovne poteškoće – na sve ste to već navikli. Malo se strpite, klonite se svih važnijih odluka i čekajte da vam se vladajući planet opet smiluje.

Po pitanju ljubavi, ova godina mogla bi biti godina napretka, pogotovo u razdoblju od veljače do svibnja. Ovisno u kojoj ste fazi veze, razmišljat ćete o useljenju s partnerom, kupovini stana, braku i(li) djeci. Osjećat ćete se spremno za sve oblike odgovornosti.

Iskoristite 2022. kako biste jasno definirali i svoje poslovne planove. Odavno ste si zacrtali ciljeve, ali posljednje dvije godine njihovo ostvarivanje nije bilo lako, a ponekad ni moguće. Sada će vam se ipak osmjehnuti nove poslovne prilike.

Drugi dio godine bit će razdoblje akcije i rezultata. Osjećat ćete se kao pravi ratnici kada Mars uđe u vaš znak krajem kolovoza. Bit ćete samopouzdaniji i odlučniji, a to će vam itekako pomoći. U prosincu očekuje pozitivne poslovne vijesti.

Rak

Sredinom siječnja u vašem znaku bit će pun Mjesec. S obzirom na to da da je upravo to vaš vladajući planet, na samom početku godine očekuje vas jedna mala kulminacija pozitivnih vijesti.

Na kalendaru zaokružite 17. siječnja jer biste mogli dobiti dobre poslovne vijesti ili pak doživjeti veliko uzbuđenje na privatnom planu.

Ove godine imat ćete veliku potrebu redovito okupljati svoju obitelj i prijatelje na jednom mjestu. Pandemija je u vama dodatno ojačala potrebu da brinete o bližnjima i više nego ikad bit ćete željni njihovog društva.

Vaša sezona započinje 21. lipnja. Slobodno se veselite ljetnim mjesecima jer su oni za vas gotovo uvijek najplodniji. Osim odmora i opuštanja, u sezoni rakova ove vas godine očekuje i puno preispitivanja.

Ako se kolebate oko pojedinih važnih životnih odluka, srpanj je pravo vrijeme da ih napokon donesete. Prvu polovicu 2022. godine provest ćete brinući o drugima, ali zato ostatak godine morate posvetiti sebi i vlastitim željama.

Potrudite se što bolje i jasnije artikulirati svoje želje, kako u poslovnom tako i u privatnom životu. Dopustite drugima da malo brinu o vama i prepustite im teret odgovornosti koju stalno nosite na svojim leđima.

Lav

Sredinom veljače u vašem će znaku biti pun Mjesec. To razdoblje idealno je za detaljniju razradu ideja i planova, bez obzira na to o kojem se životnom polju radi. Iskoristite ovaj pozitivan period za napredak, posebno poslovni koji se u startu nazire.

Kraj travnja donosi vam period kriza, ali i potencijalnih prilika. Naime, 30. travnja dogodit će se prva djelomična pomrčina Sunca, vašeg vladajućeg planeta. To je razdoblje kada Mjesec (koji predstavlja naše unutarnje misli i intuiciju) nadjača Sunce (koje pak predstavlja naša vanjska iskustva).

Zbog toga se sve promjene tijekom pomrčine prvo započinju u vama, izniknu iz vaših skrivenih unutarnjih želja. Ova kozmička pojava na vašoj je strani, pogotovo u poslovnom kontekstu. Ako dugo razmišljate o novom poslu, vrijeme je da pošaljete CV potencijalnom novom poslodavcu. Ako osjećate kako je vrijeme za napredak na trenutnom radnom mjestu, ohrabrite se i razgovarajte s nadređenima. Pomrčine mogu biti komplicirane i naporne, ali fokusirajte se na posao i sve će biti u redu.

Planet komunikacije, Merkur, ulazi u vaš znak 19. srpnja i ostaje tamo do 3. kolovoza. Ovaj period iskoristite za rješavanje svih životnih drama.

U razdoblju vladavine lavova tradicionalno ćete biti željni zabave i društva. S ljubavnim avanturama pričekajte do 11. kolovoza kada u vaš znak ulazi Venera i ostaje u njemu od 5. rujna. Tada je pravo vrijeme za upoznavanje novih ljudi, početak romanse ili pak nadogradnju postojećeg ljubavnog odnosa.

Kulminacija ljubavnih zbivanja očekuje vas krajem listopada – uživajte u svakoj sekundi pažnje koju ćete dobiti.

Djevica

Na početku godine prvo ćete morati odraditi fazu retrogradnog Merkura koja tradicionalno ima velik utjecaj na vaše odnose. Zbog svog vladajućeg planeta inače ste izvrsni komunikatori koji uvijek znaju objasniti što žele, ali on vam može postati i prepreka.To će se dogoditi 14. siječnja i trajati sve do 3. veljače. Očekujte nesporazume, konfliktne situacije i pogreške u komunikaciji.

Pun Mjesec smjestit će se u vašem znaku 18. ožujka. Kao i obično, to je vrijeme kulminacije pozitivnih događanja. Ove godine u tom periodu fokusirajte se na posao jer bi vas upravo na tom polju mogli dočekati veliki uspjesi.

Druga faza retrogradnog Merkura započinje 10. svibnja. Do 3. lipnja izbjegavajte svađe i bilo kakve veće rasprave, suzdržite se od donošenja odluka, a posebno impulzivnih kupovina i velikih neplaniranih investicija. Posebno se posvetite svom mentalnom zdravlju.

Sunce ulazi u vaš znak 22. kolovoza i tada i službeno započinje vladavina vašeg znaka. Vrijeme je da se posvetite onim prijateljima koje ste zanemarili zbog spleta okolnosti.

Bez obzira na to kakav je vaš ljubavni status, na romantičnom planu nazire se faza promjena koja će započeti 5. rujna kada u vaš planet ulazi Venera. Ako ste solo, rujan je idealan period za odlazak na spojeve i upoznavanje novih ljudi. Pokušajte što manje analizirati kako vas nebitni detalji ne bi spriječili u pokušaju da ostvarite ljubavnu sreću.

Na samom kraju godine, 29. prosinca, započinje još jedna retrogradna faza vašeg vladajućeg planeta stoga ne planirajte nikakve velike zabave ili putovanja.

Vaga

Vagama će početak 2022. biti stresniji nego ostalim znakovima. Naime, njihov vladajući planet Venera nalazi se u retrogradnoj fazi od 19. prosinca 2021. i očekivano im stvara probleme.

Venera vlada financijskim i ljubavnim aspektom vašeg života i unijet će nemir na ova područja. I Merkur će se pobrinuti za to da vam baš ništa ne ide od ruke kada uđe u retrogradnu fazu 14. siječnja. Situacija će se početi smirivati nakon 29. siječnja kada započinje mirnije razdoblje i rješava se većina nesporazuma koji će nastati u prvim tjednim 2022. godine.

Kada je u pitanju posao, sredinom travnja kreće period kada će se sav vaš trud napokon isplatiti. Bit ćete nagrađeni za svoju predanost i odgovornost, a u tome će vam pomoći i pun mjesec koji će se 16. travnja smjestiti u vašem znaku.

Ako ste u vezi ili braku, u travnju vodite više računa o svom partneru. Posvetite se odnosu, izbjegavajte bespotrebne drame i iskreno komunicirajte. Dobar period za rješavanje ljubavnih drama počinje 25. kolovoza kada Merkur, planet komunikacije, ulazi u vaš znak. Uhvatite se u koštac s problemima koje ste dosad izbjegavali.

Vladavina vaga započinje 22. rujna. Počastite se u tom razdoblju, razmazite malo sami sebe i uživajte jer ste to i zaslužili. S obzirom na to da bi vam rujan i listopad mogli osigurati neočekivanu financijsku dobit, to će biti pravo vrijeme za trošenje i investicije.

Prema predikcijama, kraj godine trebao bi biti jako miran. Napokon ćete posložiti svoje emocije i odbolovati sve tuge.

Škorpion

Pred vama je godina u kojoj morate proraditi na svim odnosima u svom životu – prijateljskim, obiteljskim i ljubavnim. Vrijeme je da stanete na kraj onim malim nesigurnostima i strahovima koji u vama stvaraju sumnje i ljubomoru.

Veljača i ožujak pravo su vrijeme za preispitivanje. Bez povjerenja nema napretka na nijednom životnom polju i zato malo popustite svoje obrambene mehanizme i vjerujte ljudima oko sebe.

Od sredine svibnja do kraja srpnja čeka vas iznimno emotivan period. Ako vam nova ljubav zakuca na vrata, prepustite joj se bez zadrške.

Posebno se čuvajte treće od četiri retrogradne faze Merkura u 2022. godini, točnije perioda od 9. rujna do 2. listopada. Tada izbjegavajte putovanja, manje izlazite i zaboravite na donošenje važnih životnih odluka.

Vladavina vašeg znaka započinje 23. listopada i to je idealno vrijeme za zacrtavanje novih poslovnih ciljeva ili finaliziranje započetih projekata. Proveli ste puno vremena radeći na sebi i upravo ćete se zato osjećati spremniji za nadolazeće izazove koji vas čekaju u ostatku godine.

Strijelac

Smiješi vam se stvarno dobra godina. Ako ste u vezi, u prvim mjesecima 2022. posebno se fokusirajte na ljubavni odnos. Po prirodi ste vatreni i potrebna su vam uzbuđenja, ali nemojte zbog toga krivo protumačiti postupke partnera.

Mir nije dosada, nemojte pokvariti dobru vezu samo zato što vam je dosadno. Umjesto toga, budite zahvalni na stabilnom i predanom partneru koji je uvijek uz vas.

U istom periodu više se posvetite i poslu, pogotovo ako imate želju za napredovanjem. Vrijeme je da pokažete sve svoje prednosti i talente, dokažete da ste itekako odgovorni prema radnim obvezama i spremni za izazove.

Naime, potencijalno izazovan period započinje 29. srpnja kada vaš vladajući planet Jupiter ulazi u retrogradnu fazi u kojoj će ostati sve do 23. studenog. Nije to ni prvi ni zadnji kompliciran period života koji ste preživjeli, ali ovaj put sve će ovisiti o vašem stanju uma. Tijekom retrogradnih faza Jupitera često ste pesimistični i zbog toga propustite neke prilike, ali s druge strane, tada vam glava nije o oblacima i upravo zato bolje reagirate u bitnim situacijama.

Kada je u pitanju ljubav, solo strijelci mogli bi upoznati šarmantnu osobu na samom kraju godine. Kraj studenog i početak prosinca donosi vam ljubavna uzbuđenja jer će Venera tada biti u vašem znaku. Ne odbijajte poziv na spoj.

Jarac

Kao i uvijek, na prijelazu iz stare u novu godinu traje vladavina vašeg znaka zbog čega se tradicionalno osjećate samopouzdanije nego inače. To će vam pomoći i da lakše prebrodite prvi retrogradni Merkur u godini koji počinje 14. siječnja i traje do 3. veljače.

Na početku godine više ćete biti posvećeni obitelji i radu na međuljudskim odnosima, pogotovo kada su u pitanju prijatelji i kolege. Obično ste vrlo direktni u komunikaciji i odmah kažete ono što vam je na umu, ali ne testirajte snagu Merkura i razmislite dvaput prije nego nešto kažete kako se ne biste opekli.

Na samom početku lipnja vaš vladajući planet Saturn ulazi u retrogradnu fazu u kojoj ostaje sve do 23. listopada. Upravo ste zbog njega uvijek toliko disciplinirani i odgovorni, ali i malo previše restriktivni.
Retrogradni Saturn omogućit će vam da se napokon malo oslobodite, otpustite kočnice i izađete iz svoje zone komfora. Iskoristite to vrijeme za neko putovanje ili odmor, ali i za napredovanje na poslovnom planu.

Naime, u srpnju vas očekuje dobra poslovna faza. Mogla bi vam se ukazati prilika koju ste dugo čekali, a ako razmišljate o promjeni radnog mjesta, srpanj će biti pravo vrijeme za traženje novog posla.

Na ljubavnom planu možete očekivati turbulentnu godinu. Ako ste solo, novu ljubav potražite u razdoblju od srpnja do listopada. Jarčevi koji su u vezi morat će preispitati odnos s partnerom, a očekuju vas i važne odluke o zajedničkoj budućnosti.

Vodenjak

Siječanj i veljača mogli bi biti malo turbulentni po pitanju međuljudskih odnosa. Naime, planet komunikacije Merkur ulazi u vaš znak 2. siječnja, a zatim 14. siječnja započinje njegova retrogradna faza tijekom koje će jedno vrijeme također biti u vašem znaku.

U tom periodu izbjegavajte rasprave, pogotovo na poslu. Klonite se tuđih konflikata čak i ako vas traže vaše mišljenje jer ćete se tako zaštititi.

Vaš vladajući planet Uran 40 posto godine provede u retrogradnoj fazi što je za vas povoljno jer ste tada najopušteniji. Njegov povratak u normalnu putanju za vas će označavati početak faze promjena. Donijet ćete odluke koje ste izbjegavali, oprostiti se s toksičnim prijateljima koji vas guše, zauzeti se za sebe na poslu…

Bit ćete asertivni, spremni na akciju i uhvatit ćete se u koštac sa svim izazovima koje vam sprema 2022. godina.

Između ostalog, čekaju vas i ljubavni izazovi. Nemojte se iznenaditi ako se u vaš život vrati stara ljubav ili vam vaša tiha patnja prizna da prema vama gaji osjećaje.

Vodenjake koji su u vezi očekuje poprilično mirna godina po pitanju ljubavi. Nadograđivat ćete svoju vezu, biti strastveniji nego inače i nećete se osjećati sputano uz partnera kako to često biva u slučaju slobodoumnih vodenjaka.

Riba

Početak nove godine dočekat ćete u zimskoj hibernaciji. S obzirom na vaš emotivan unutarnji svijet, više nego ikad osjećat ćete potrebu za resetiranjem uma i duše, a zaželjeli ste se i druženja s bližnjima.

S obzirom na to da će u siječnju svim znakovima planove poremetiti prvi retrogradni Merkur u godini, pravo je vrijeme da jednostavno uživate u toplini svog doma i društvu ljudi koji vam pomažu da se osjećate bolje.

Kada 18. veljače Sunce uđe u vaš znak i službeno započne vladavina riba, još više se posvetite sebi kako biste napunili baterije za nadolazeće izazove.

Prvi tjedni proljeća donose uzbuđenja na ljubavnom planu. Naime, 5. travnja Venera (planet ljubavi) ulazi u vaš znak. Solo ribe tada će dobiti dodatnu i potrebnu dozu samopouzdanja koja im često fali kada je u pitanju ljubav. Ohrabrite se i pozovite svoju simpatiju na kavu jer je baš to prvi korak do ljubavne sreće koju priželjkujete.

U isto vrijeme u vaš znak ulazi i Mars koji će probuditi vašu ambicioznu stranu. To će vam posebno koristiti na poslovnom planu. U 2022. godini nemojte čekati da vam netko da priliku, stvorite je sami. Vrijeme je da redefinirate svoje ciljeve i krenete prema njima jer je u kontekstu posla za vas ovo godina prepuna potencijala.

Krajem lipnja vaš vladajući planet Neptun ulazi u retrogradnu fazu i ostaje u njoj sve do 3. prosinca. To znači da je ispred vas dugo period suočavanja sa stvarnošću. Ribama to inače teško pada, ali bez toga jednostavno nećete moći krenuti naprijed.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...