Što je s referendum o covid potvrdama? Zadarski Mostovac: “Ići će na fore pobijanja ustavnosti pitanja, ali do ljeta ćemo imati referendum!”

Što je s referendum o covid potvrdama? Više stotina tisuća ljudi koji su erkli ne mjeri za koju tvrde da ograničava ljudske slobode, traže odgovor na ovo pitanje.

Primjena EU digitalne COVID potvrde, odnosno nužnost predočenja odgovarajućeg drugog dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju je na snazi. U kojem vremenskom roku će građani Hrvatski imati prilike iskoristiti institut izravne demokracije i donijeti sud o do sada najnepopularnijoj mjeri u Hrvatskoj, za koju brojni tvrde da je prikrivena prisila za obavezno cijepljenje, upitali smo Mostovca Ivana Matića, vijećnika Zadarske županije.

Potpisi se, doznajemo, službeno dostavljaju Hrvatskom saboru 24. siječnja.

Prvo ide predaja potpisa, potom oni idu na prebrojavanje, kako bi se utvrdilo ima li ih dovoljno. Sljedeći korak je provjera ustavnosti samih pitanja. Ići će se na te fore i pokušat će učiniti sve da stopiraju referendum, to je jasno. Ustavni sud dat će svoje mišljenje, a potom idemo na referendum, kaže nam Matić.

O mjesecu, kamoli datumu izlaska na referendum, teško je govoriti.

Tvrde nam da mogu prebrojati glasove za četiri dana. Dakle, ako potpise predamo 24. siječnja, već početkom veljače rješavamo prvi korak. Teško je govoriti o datumu, ali prije ljeta će se sigurno održati, kazuje Matić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...