“Tijelom mami uzdahe”, “Vrele fotke zanosne plavuše”, evo kako su se Srbi raspisali o Zadranki koja je preuzela nogometni klub!

Zadranka Iva Bokanović preuzela je nogometni klub sa Stanova.

Ova 30-godišnjakinja je nakon osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja otišla u Zagreb gdje je diplomirala na Kineziološkom fakultetu te postala magistrica sportskog menadžmenta. Od malih aktivno se bavila rukometom, danas je u njemu rekreativno.

Za Hrvatski školski sportski savez radila je kao kondicijska trenerica i organizator sportskih natjecanja.

Najvažnija stavka u njezinoj biografiji je da je radila na mjestu voditeljice odjela za medije i komunikaciju u KK Ciboni gdje se zadržala više od četiri godine.

Unatoč zavidnom životopisu i profesionalnom uspjehu, neki natpisi pokazuju kako je i danas ukorijenjeno mišljenje da je nogomet sport rezerviran za muškarce, najvažnija sporedna stvar na svijetu za isključivo pripadnike snažnijeg spola.

U tome prednjače članci iz susjedne nam Srbije, koji vijest o Bokanović kao novoj predsjednici HNK Zadar upotpunjuju epitetima poput “zanosna” i “vrela”, a koji se odnose isključivo na fizičke atribute.

Bokanović u naslovima nije uspješna kineziologinja ili magistrica već “plavuša”, sheraju fotografije s njezinog Instagram profila i zaključuju da “gori” Hrvatska zbog njezine atraktivnosti.

Vjerujemo da će lijepa Iva, jer ne pobijamo da to i jest, svojim angažmanom u klubu dokazati da je vrijeme da se odmaknemo od objektivizacije koja sama po sebi negira jednake sposobnosti žena i muškaraca u radnom svijetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...