“Zadarska dica” za bolesnu Petru prikupila 61 tisuću kuna! Njezin brat otkrio: “Već je krenula s prvim ciklusom terapija, vesela je i pozitivna”

Završilo je prvo izdanje zadarskog Adventa na kojem je bila postavljena humanitarna kućica koja je nosila ime projekta ‘Zadarska dica’!

Sva zarada od prodaje hrane i pića u cijelosti se skupljala za mladu Petru Adžić koja je u lipnju doživjela oblik moždanog udara i nakon prvih prognoza koje su govorile da joj prijeti potpuna oduzetost i odsustvo govora, počela se i samostalno hraniti, pričati i hodati uz hodalicu! Petra je postala kandidat za robotsku neurorehabilitaciju koja joj treba pomoći da se vrati svom uobičajenom životu.

Prikupljeno je značajnih 61.088,88 kuna!

“Prvenstveno veliko hvala svima koji su pomogli u organizaciji same kućice i posudili sav potreban inventar – Tomislav Vrsaljko, Anton Vulić, Tržnice Zadar, Pizzeria Pizzara, Svarog, Wine Bar Dišet, Hotel Niko, POS Sector, bitPlus, Hrvoje Zovak, Taxi pizza Gušti, Bim Perica. Hvala autorima nezaboravnih specijaliteta kao što su Street Sarma i Buncek u pecivu – Christini Pavić i Viktoru Vidoševiću, a i svima koji su donirali hranu/piće ili dali popust na pića – Vina Figurica, Vinarija Škaulj, Vinarija Fiolić, Pivovara Forum, Double M distribucija, Maraska, firme Mepas i Awt, Mi Hladimo Vi Pijete – Škabrnja. Hvala Zadarskoj tiskari koja je zaslužna za brendiranje kućice i izradu hit hoodica ‘Zadarska dica’. Istaknuli bismo vlasnike i djelatnike Agencija za promet nekretnina Zadarske županije koji su na inicijativu Kristijane Požarine Rakić i podršku predsjednika udruženja Nikice Begonje, kao i brojnih kolega, prepoznali akciju i organizirali svoj božićni domjenak kod nas te povrh svega ovoga donirali dodatnih 12.000,00 kuna, a brojni drugi su zatražili podatke za direktnu uplatu što nas iznimno veseli! Hvala i našim prijateljima koji su nas posjetili na kućici i organizirali akcije druženja i prikupljanja sredstava, a to su Marko Popović, KK Diadora, Ričard i Dragan, KK Zadar, Igor Jelenić Toto, Udruga Plesaonica, Udruga Cukrići, Crveni križ, Mario Marić. Hvala i našim vrijednim volonterima koji su uskakali kad je god bilo potrebno a to su Ante Erlić, Ante Vrsaljko, Antonio Rakvin, Toni Čubrić, Ante Mitrović, Tino Šundov, Kristijan Kokić, Ivan Dominis, Ana Jović, Anđel Proroković, Lovre Karamarko, Ive Lukić, Mia Pinčić i Michel Rožman”, poručuju iz HNK Zadar.

Evo što je o svemu rekao i Petrin brat, Frane Adžić čija je emotivna objava na facebook stranici i pokrenula ovu lavinu reakcija:

”Petra je 3. siječnja krenula s prvim ciklusom terapija koji traje do 31. ožujka. Cijena jednog ciklusa je 127.000,00 kuna bez troškova logopeda i specijalističkih pregleda. Nakon toga planira se pauza od mjesec dana i nastavak vježbi u toj poliklinici. Petra je dobro, vesela i pozitivna, u periodu od 1. rujna do danas dobila je 17 kilograma (sad ima 49), riješila se nazogastrične sonde i pelena te se hrani samostalno (uz pomoć pri rezanju hrane). Pet sati dnevno provodi na vježbama i u sljedećim tjednima se planira povećanje satnice i intenziteta vježbi. Iza nje je 6 uspješno odrađenih dana i još mnogo više koji tek slijede. Napredak je spor, ali itekako vidljiv i iako je čeka još puno truda i vježbi, ne gubi nadu da će biti itekako bolje uz pomoć svih ljudi koji su se nesebično javili i ustupili svoje vrijeme, volju i financijska sredstva bez kojih ništa od tog ne bi bilo moguće. Neizmjerno smo zahvalni svakome tko je na bilo koji način sudjelovao u prikupljanju sredstava, od organizatora, djelatnika na kućici, svih koji su nešto kupili i svih koji su podijelili objavu da se glas o Petri što dalje čuje”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...