Otkirvamo vam tajnu savršene pizze koju možete pripremiti u svom domu

Pizza vam baš nikada ne ispadne kako treba?

Ako se pitate kako da vam kod kuće pizza ispadne savršeno, nije stvar u sastojcima koje koristite. Njih slobodno nastavite birati po vlastitom ukusu.

Mnogi često promišljaju što staviti na pizzu, koji sir, koju šunku i koje povrće, ali ključ savršene pizze leži u nečem drugom.

Premalo se, pritom, fokusiraju na tijesto. Stručnjaci tvrde da je ključna stvar temperatura na kojoj se pizza peče. U restoranima je peku u kručnoj peću na 329 stupnjeva i ona se peče ravnomjerno.

Ako, kao mnogi, nemate doma krušnu peć već običnu pećnicu, stručnjaci savjetuju da pizzu stavite u pećnicu tek kada se ona zagrije na 230 stupnjeva.

Ako ste na pizzu stavili povrće koje pušta puno tekućine, pecite je nekoliko minuta duljem, prenosi N1.

Feed me
Muzej Iluzija
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...