Puntamika raskopana, a pomaka gotovo da i nema; Kolnik prekriven šljunkom, s raskrižja se ne vidi semafor…

Vozači su već pomalo nestrpljivi zbog posebne regulacije prometa koja je na snazi u Ulici Antuna Gustava Matoša na Puntamici. Tim više što se pomaci ne vide, a izvođenje samih radova kao da je zamrznuto. Strojevi i radnici rijetko se mogu vidjeti. Tek u prijepodnevnim satima. Prometnica gotovo da izgleda kao prvoga dana.

Dva su semafora koja reguliraju promet, jedan podno Ekonomske škole, drugi iznad benzinske postaje Ina.

Ako dolazite sa sjeverne strane i idete put grada, možete presjeći put i izbjeći stajanje skretanjem u ulicu Tina Ujević. No, ako idete put plaže kod Bambooa, samo ćete si napraviti dodatan problem.

Naime, kada stignete u Ulicu Vladana Desnise (hotel Prezident i Marinko), bilo da skrećete lijevo prema Yachtingu ili desno put Ekonomske škole, ne vidite je li na semaforu crveno ili zeleno svjetlo, pa možete tek “napamet” skrenuti ili ako je u ovom slučaju, na sreću, gužva, pratiti kretanje ostalih vozača.

Kolnik u smjeru škole ili raskrižja s Diklom, pokriven je šljunkom. Iako se već duže vrijeme na ovom dijelu ne vide ni strojevi ni radnici, ostavljen je u takvom stanju, što i nije neki melem za amortizere i gume.

Iako smo navikli da javni radovi u Hrvatskoj teku po principu “pomalo, nije priša”, da je stanje već objektivno kritično, potvrdio je jučerašnji posjet gradonačelnika Branka Dukića Puntamici i Diklu.

Izrazio je zabrinutost predstavniku izvođača tvrtke Ludwig Pfeiffer zbog kašnjenja radova. Budući da je sezona pred vratima, obećao je kako će s Odvodnjom i Hrvatskim vodama ubrzati dinamiku izvođenja radova u sklopu projekta Aglomeracije Zadar Petrčane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...