U samo dva dana priča o prevarantici koja je obmanila njujoršku elitu postala je hit na Netflixu, a jedina osoba koja ju ne želi gledati je upravo Anna Delvey

Otkako je u petak svoju premijeru na Netflixu imala nova serija iz pera Shonde Rhimes, ‘Inventing Anna’, trebala su manje od dva dana da ista zasjedne na tron gledanosti. Istinita priča o prevarantici koja je obrlatila njujoršku elitu, osvojila je sve, ali ne i onu zbog koje je nastala serija.

Sudeći prema svemu, Anna Delvey jedina je koja se niti najmanje ne veseli seriji ‘Inventing Anna’, Netflixovom novom hitu kojem je za inspiraciju poslužio upravo njezin život, a koji je premijeru imao ovog petka. U eseju kojeg je napisala u pritvoru u New Yorku, otkrila je kako se trenutno nalazi karanteni i samoizolaciji zbog zaraze koronavirusom i Netflixova serija nimalo je ne privlači.

No, ekipu Netflixa i producenticu Shondu Rhimes to ne treba niti najmanje zabrinjavati budući da bi, nagađa se, serija mogla srušiti i neke rekorde, osobito jer je bila jedna od najiščekivanijih serija. Nakon što su je pogledali i strogi televizijski kritičari, malo je onih koji su joj pronašli neku preveliku zamjerku, a najviše pohvala dobila je upravo Anna Delvey, odnosno glumica koja ju je utjelovila – Julia Garner.

Ona glumi 31-godišnju Annu Sorokin, koja je svojim pretvaranjem da je njemačka nasljednica Anna Delvey pronašla svoj put do vrha njujorške elite i s njima provela četiri godine, od 2013. do 2017. godine, kada je napokon uhićena i optužena, a u travnju 2019. proglašena je krivom i osuđena na četiri godine zatvora.

Zbog dobrog ponašanja prijevremeno je puštena na slobodu u veljači 2021., kada je isplatila odštetu svojim žrtvama novcem koji je zaradila od serije. Naime, streaming div platio joj je 320 tisuća dolara za prava na njezinu životnu priču. No, na slobodi je provela tek šest tjedana kada ju je uhitila Američka imigracijska i carinska služba jer joj je istekla viza.

Upravo je tamo, u pritvoru napisala i esej, u kojem je ispričala svoju priču: ‘Nikad se nisam žalila na puno stvari. Od samog početka svog putovanja u njujorškom zatvoru, mislila sam da ljudi jedino žele vidjeti koliko sam jadna.’

A dok čeka saslušanje i odluku hoće li biti deportirana u Njemačku ili ne, nema namjeru pogledati Netflixovu seriju: ‘Mislim da ‘Inventing Annu’ neću pogledati u skoro vrijeme. Čak i da povučem neke veze i to mi se omogući, uopće me ne zanima vidjeti izmišljenu verziju sebe u ovom kriminalističkom okruženju.’

No, znajući koliko je žudila za slavom, vjerojatno je tek pitanje dana ili trenutka kada će ipak, makar krišom, pogledati seriju koje ne bi bilo bez nje, prenosi Tportal.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...