Upravno vijeće Lučke uprave prihvatilo ostavku Roberta Škifića i imenovalo Đonija Štambuka za privremenog ravnatelja

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar prihvatilo je ostavku ravnatelja Roberta Škifića, a Lučku upravu privremeno će voditi Đoni Štambuk, dosadašnji pomoćnik ravnatelja.

Lučka uprava Zadar o svemu se očitovala priopćenjem koje donosimo u nastavku :

“Upravno vijeće Lučke uprave Zadar, sukladno odredbi članka 41. Statuta LUZ, prihvatilo je na jutrošnjoj sjednici zahtjev ravnatelja radi sporazumnog raskida Ugovora o radu od 15.09.2021. godine, s datumom 17. veljače 2022. godine.

U svom zahtjevu, ravnatelj je naveo da se niz projekata započetih i/ili preuzetih u važećem mandatu završava ili su pred dovršetkom, te smatra da su glavni ciljevi u razvoju lučke infrastrukture u ovom trenutku ostvareni prema planu. Radovi na tekućim projektima odvijaju se sukladno dinamičkim planovima, međutim, planirane nove, potencijalne projekte Lučke uprave Zadar koji zahtijevaju njegov ostanak do kraja mandata, nije u mogućnosti preuzeti iz osobnih razloga i stečenih uvjeta za punu mirovinu.

Na istoj sjednici prihvaćena je odluka o imenovanju privremenog ravnatelja Lučke uprave Zadar u osobi dosadašnjeg pomoćnika ravnatelja g-dina Đonija Štambuka, te je donijeta i odluka o pokretanju postupka radi raspisivanja javnog natječaja za izbor i imenovanje novog ravnatelja”, stoji u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...