Vicković: “Zadarski učenici u petak će dobiti svoje testove. Stiglo ih je 40 tisuća”

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs potvrdio je da je počela distribucija testova za samotestiranje učenika na koronavirus.

Fuchs je kazao da je jučer otišao prvi dio testova, oko 300.000, prema Dalmaciji.

Šime Vicković, šef Stožera civilne zaštite Zadarske županije kazuje nam kako su testovi stigli te su trenutačno pohranjeni u Medicinskoj školi.

Dobili smo nešto malo manje od 40 tisuća testova koje ćemo sutra početi dijeliti školama. Upravni odjel za školstvo iskoordinirat će podjelu s ravnateljima te će učenici svoje testove dobiti već u petak i ponijeti ih kućama. Za sada nije bilo nikakvog otpora, no ako i bude prigovora, oni će se prosljeđivati resornom ministarstvu. Lokalni stožer nije začetnik ove ideje i samim time nema ovlasti reagirati, kaže nam Vicković.

U međuvremenu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja proslijedilo je osnovnim i srednjim školama detaljne upute o ukidanju samoizolacije.

U njima, između ostalog, piše da učenici kojima je izrečena mjera samoizolacije unazad tjedan dana, u slučaju negativnog rezultata testa kreću u školu, odnosno samoizolacija im se automatski prekida.

U uputama također stoji da se samotestiranje može provesti i u školi.

“Ako u dogovoru s roditeljima za pojedini ili više razrednih odjela odlučite provoditi testiranje u samoj školi, a ne kod kuće, navedeno je također dopušteno organizirati”, piše u dopisu Ministarstva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...