KUKLJICA 100.000 eura za obnovu Područnog odjela OŠ Valentin Klarin

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU zajedno sa Zadarskom županijom osigurali su 100.000 eura za obnovu Osnovne škole “Valentin Klarin” Preko – Područni odjel Kukljica.

Povodom toga  Općinu su posjetili resorni ministar u Vladi RH Šime Erlić, dožupan zadarski Šime Vicković i načelnik Općine Preko Jure Brižić. Ministar je obišao i ustanove koje su u prošlosti financirane nacionalnim sredstvima, Dječji vrtić “Manulica” te ordinaciju opće medicine u Kukljici.
Za vrijeme posjeta gostima je prezentirana i ideja uređenja budućeg javnog prostora ispod crkve, izvijestili su iz Općine Kukljica.
Podsjetimo, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u pratnji zamjenika župana Šime Vickovića posjetio je otoke Ugljan i Pašman, čijim je jedinicama lokalne samouprave iz Programa razvoja otoka u 2024. godini odobreno ukupno 277.900 eura. Općina Preko za gradnju mrtvačnice unutar novoga groblja u naselju Preko – I. faza dobila je 67.500 eura, Općina Kali za rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića Srdelice 61.700 eura, Općina Kukljica za sanaciju krovišta i zamjenu vanjske stolarije na Područnoj školi Kukljica 49.500 eura, Općina Pašman za uređenje Doma Kulture Neviđane 48.800 eura, a Općina Tkon za uređenje mjesnih trgova 50.400 eura.
Zadarska županija kao osnivač OŠ Valentin Klarin Preko i općina će sufinancirati preostali dio radova na područnoj školi Kukljica ukupne vrijednosti 146.000 eura, najavljeno je prilikom obilaska škole u pratnji načelnika Marina Boška. Ministar Erlić i zamjenik župana Vicković u pratnji općinskog načelnika Jure Brižića u Preku su obišli gradilište budućega Hotela Hilton.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...