Zubčić Longinu: “Dopustili ste da bez vas netko u uredu u Zagrebu odluči o jednoj od najvrjednijih nekretnina u našem gradu?”

Jedna od tema Aktualnog sata današnje sjednice Županijske skupštine bila je i dodjela Doma županije Crkvi. SDP-ovog Juru Zubčića zanimalo je zašto župan Božidar Longin nije iskoristio svoj utjecaj u Zagrebu i zašto ne štiti javne interese grada. Zubčić je podsjetio župana da je još 16. travnja 2019. izjavio da država sa zgradom Županije može raditi što hoće.

-Time ste iskazali nevjerojatnu dozu nezainteresiranosti za razvoj grada i županije i kako trebamo u javnom interesu oblikovati sadržaj i vizuru grada. Zašto ne štitite javne interese ovog grada? Dopustili ste da bez vas netko u uredu u Zagrebu odluči o jednoj od najvrjednijih nekretnina u našem gradu? Uistinu ćete prodati interes županije radi unutarstranačkih borbi unutar HDZ-a, s obzirom da se vaši stranački kolege protive ovom poklanjanju?, pitao je Zubčić.

Longin mu je odgovorio kako je županija odavno tražila zgradu ali ju nije dobila, te kako se već dugo vremena govori o preseljenju.

– Mi smo od države zatražili županijsku zgradu, a dobili smo četiri druge zgrade. Ova zgrada neuvjetna, nije građena za kancelarije, a kada padne kiša ili preko ljeta, ljudima je jako teško doći, a moraju se negdje parkirati. Zato je naša želja županijske službe približiti ljudima. Preseljenje ćemo obaviti u što skorijem roku. Kada se barata milijunima kvadratnih metara u povratu nacionaliziranog zemljišta, onda treba znati da se radi o više subjekata, tu su Benediktinski samostan, Franjevački samostan iz Karina i Zadarska nadbiskupija. Oni su dobili malo kvadratnih metara u odnosu na neke druge podnositelje zahtjeva. Svatko ima pravo na svoju imovinu, a na Županiji je samo utvrditi obeštećenje, odgovorio je Longin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...