Božinović: “Realno je da će se već idući tjedan ublažiti neke mjere”

Vlada Republike Hrvatske danas je održala redovitu sjednicu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

O stanju s koronavirusom govorio je ministar Vili Beroš: “U Hrvatskoj imamo 2.588 PCR te 662 pozitivna brza antigenska testa. U odnosu na prošli tjedan bilježimo minimalan porast novozaraženih. Smanjuje se broj hospitaliziranih. Bolničke ustanove i dalje smanjuju kapacitete za covid pacijente i vraćaju se normalnom funkcioniranju što daje prostor za pružanje sveobuhvatne zdravstvene skrbi. Najmanje jednom dozom cijepljeno je 70,6 posto odraslog stanovništva. Danas počinje cijepljenje novim proteinskim cjepivom protiv koronavirusa, namijenjeno je starijima od 18 godina. Ne stajemo s cijepljenjem i dalje ga snažno preporučujemo. Pandemija nije gotova.”

Na pandemiju se osvrnuo i Davor Božinović koji je rekao da Stožer razmatra daljnje ublažavanje mjera.

“Realno je da će se već idući tjedan ublažiti neke mjere. Stožer je u kontaktu s ministarstvima turizma i kulture. Na temelju mišljenja epidemiologa Stožer će razmotriti sve prijedloge i ako se nastavi pozitivan trend, početkom idućeg tjedna će donijeti nove ublažene mjere koje se odnose na okupljanja i ograničavanje pojedinih gospodarskih djelatnosti. Nema naznaka da izbjeglički val ima utjecaj na pogoršanje epidemiološke situacije, ali apeliramo na prevenciju.”


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...