Zadarski učenici i studenti imaju priliku saznati kako do studija u SAD-u, kako se prijaviti i kako napisati dobar esej

Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj, nakon dvije pandemijske godine vraća se u zadarsku Gradsku knjižnicu, gdje organizira predavanje o studiranju u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i prijavama na studij u toj zemlji. Posebna pažnja posvetit će se jednom od najzahtjevnijih dijelova prijavne dokumentacije – eseju – o kojem će nešto više reći Fulbright stipendistica koja trenutačno boravi u Hrvatskoj.

 

SAD – popularna obrazovna destinacija

SAD je već dugi niz godina izrazito popularna obrazovna destinacija za studente iz mnogih zemalja diljem svijeta, stoga ondje danas studira više od 900.000 inozemnih studenata. S obzirom na to da se u SAD-u nude tisuće studijskih programa na preko 4000 akreditiranih visokih učilišta, ne čudi ni podatak da se za studij u toj zemlji odlučuju i mnogi hrvatski studenti, pa se tako ova destinacija nalazi među top 10 obrazovnih destinacija među hrvatskim studentima koji su svoju diplomu odlučili dobiti u inozemstvu. Prema izvješću Open Doors Instituta za međunarodno obrazovanje (IIE), u akademskoj godini 2020./2021., kao i prethodnih godina, najtraženiji studijski programi na američkim sveučilištima bili su programi iz područja inženjerstva, matematike i računarstva te poduzetništva i poslovnog upravljanja, a po broju međunarodnih studenata prednjačile su Kalifornija, New York i Teksas.

 

Kako do studija u SAD-u?

S obzirom na popularnost SAD-a kao obrazovne destinacije, ovog ožujka IRO, u suradnji s Američkim kutkom u Gradskoj knjižnici Zadar, organizira predavanje pod nazivom Kako do studija u SAD-u? namijenjeno svim zadarskim učenicima i studentima koji razmišljaju o nastavku svojeg obrazovanja na nekom od sveučilišta i drugih visokih učilišta u Americi.

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 14. ožujka, u 18:30 sati. Sudionici događanja će od EducationUSA savjetnice i od bivše američke studentice koja trenutačno boravi u Hrvatskoj na Fulbright stipendiji kao English Teaching Assistant na Sveučilištu u Zadru saznati sve o postupku odabira studija te o postupku prijave na željena sveučilišta, a dobit će i informacije o tome kako uspješno napisati prijavni esej koji će im otvoriti vrata američkih sveučilišta.

Sudjelovanje je besplatno, a registracija obavezna. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje preko sljedeće poveznice: https://bit.ly/EdUSAuGostima. Broj sudionika je ograničen radi poštovanja epidemioloških mjera.

 

Više informacija o studiranju u Americi

Više informacija o studiranju u SAD-u i uslugama koje pruža EducationUSA centar u IRO-u mogu se pronaći na stranici www.iro.hr. Dodatne informacije dostupne su i na Facebook stranici i Instagram profilu EducationUSA centra u Hrvatskoj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...