Cestitka_Uskrs

Dvojac iz Berlina u Zadar isporučio vozilo s umanjenom kilometražom, kazneno su prijavljeni

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom njemačkih državljana u dobi od 55 i 38 godina, koje se sumnjiči za kaznena djela Prijevara u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Naime, sumnjiči ih se da su kao odgovorne osobe jednog trgovačkog društva sa sjedištem u Berlinu u Njemačkoj, putem internet platforme oglasili , a potom u lipnju 2021. godine prodali trgovačkom društvu sa sjedištem u Zadru osobno vozilo iako su znali da navedeno stanje brojača kilometara nije istinito već umanjeno te na taj način povećali vrijednost automobila i doveli u zabludu kupca.

Nadalje, osobno vozilo marke Škoda je nakon isporuke u Hrvatsku trgovačko društvo iz Zadra dalje prodalo 34-godišnjem kupcu, a naknadno je u  ovlaštenom servisu utvrđeno kako je kilometraža na vozilu umanjena i time povećana vrijednost vozila.

Protiv 55-godišnjeg i 38-godišnjeg njemačkog državljanina, kao odgovornih osoba, te protiv inozemnog trgovačkog društva kao pravne osobe se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...