Helbich komentirao poraz Zadra: “Sedma utakmica u tjedan dana, nismo mogli bolje”

Košarkaši Zadra upisali su sinoć poraz u gostima kod Igokee u susretu u kojem su se dobro držali dok je bilo snage. U završnici su pali i Igokea je glatko slavila 79:67.

Zadar je dobro krenuo, a serijom 9:0 u završnici prve dionice preuzeo je vodstvo i kontrolu nad rezultatom. Prednost je održavao i većim dijelom druge dionice, a na odmor se otišlo s 37:37 nakon što je u zadnjim trenucima Vulić ubacio samo jedno od tri slobodna bacanja.

Igokea se nije uspjela odvojiti još u trećoj četvrtini, preuzela je vodstvo, ali Zadrani su bili za petama.

Ipak, u zadnjih deset minuta domaćin je imao više energije, pobjegao je na dvoznamenkastu razliku i odradio je posao do kraja susreta bez previše živciranja.

Kod Zadra su po 16 poena upisali Justin Carter i Trevor Thompson (11 skokova). U protivničkom sastavu Marko Jošilo ubacio je 17 poena uz pet skokova, a Antabia Waller dodao je 15 poena (5/9 trica).

Srđan Helbich, trener Zadra:

‘Čestitao bih ekipi na zasluženoj pobjedi, a mi smo se držali prvo poluvrijeme dok smo imali snage i energije i jednostavno u ovakvoj rotaciji u kakvoj smo bili nismo niti mogli odigrati puno bolje. A i s obzirom da nam je ovo sedma utakmica u tjedan dana. Isto tako uz loš šut za tri koji je bio svega 23 posto nismo mogli puno bolje.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...