Idući tjedan dolazi iOS 15.4, a s njime i jedna vrlo korisna opcija

Najnovija verzija operativnog sustava će korisnicima iPhonea omogućiti otključavanje uređaja bez skidanja higijenske maske.

Apple je, prenosi Engadget, službeno potvrdio da će iOS 15.4 izaći idućeg tjedna, a jedna od njegovih najkorisnijih značajki bit će još jedan način otključavanja smartfona bez skidanja maske. Za novu opciju, piše izvor, neće vam trebat Apple Watch niti zaporka.

Apple ovu značaku testira još od siječnja, a aktivirat će se preko telefonskih postavki. Jedini pravi minus je što neće funkcionirati ako nosite sunčane naočale.

Druge značajke koje dolaze s iOS-om 15.4 su podsjetnici protiv uhođenja za AirTags, spolno neutralan glas za Siri, podrška za adaptivne okidače na DualSense kontroleru i dodavanje bilješki uz lozinke pohranjene na iCloud Keychainu.

Nadalje, macOS Monterey 12.3 i iPadOS 15.4 donose značajku Universal Control koja dozvoljava spajanje više Macova i iPada na jednu tipkovnicu i jednog miša. Apple je Universal Control najavio prošle godine, ali ga je na nekoliko navrata odgađao, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...