Josip Kartelo: “Europa je blizu, želja nam je da makar mi kuglači dovedemo neko europsko natjecanje u Zadar!”

Veliki uspjeh napravili su jučer u kuglani Mocire pred pedesetak najvjernijih prijatelja kluba kuglači Zadra. Naime, Zadar je u susretu 16. kola 1. HL uvjerljivo pobijedio Osijek rezultatom 7-1, i tako jednom nogom zakoračio u Europu, u natjecanje NBC kup! Zadrani za odigrati do kraja sezone imaju još dvije utakmice, iduće subote 19. ožujka u 15 sati, gostuju kod Bjelovara koji se bori za ostanak, a u zadnjem kolu dočekuju Poštar Split. Na ljestvici vodi Mertojak Split sa 28 bodova, slijedi Zaprešić 25, Zadar 22 i četvrti Osijek sa 20 bodova.

Dopredsjednik kluba Josip Kartelo, ponosan je na uspjeh svojih srčanih kuglača koji se ponosno bore za dres Zadra kojeg nose, ujedno zrači optimizmom pred dva posljednja kola.

– Treće mjesto koje vodi u Europu je vrlo blizu, trebamo samo mudro odigrati ova zadnja dva kola, zadržati tu poziciju i eto nas napokon u Europi! Želja mi je da makar mi kuglači Zadra, dovedemo taj momčadski sport u Europu, da zadarski sport ide prema naprijed. Protiv Osijeka smo, doduše, uvjerljivo slavili, ali u konačnici bila je to teško ostvarena pobjeda, baš do samog kraja je bilo sve povuci, potegni. Osjetio se grč kod naših igrača, jer se smo igrali pod imperativom pobjede, ulog je bio prevelik, jer silno želimo napokon izaći u neko europsko natjecanje. Pojedini naši igrači su kiksali, utakmicu smo dobili momčadski, ako već moram nekog istaknuti, onda je to svakako Ivica Perić, koji je u zadnjem paru  svoj posao odradio fenomenalno! Slijedi nam gostovanje u Bjelovaru, tamo uvijek dobro igramo i dobro poznajemo njihovu kuglanu, mišljenja sam, ako možemo negdje pobijediti u gostima, onda je to svakako u Bjelovaru, sa zadovoljstvom je zaključio Kartelo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...