Košarkaši Puntamike upisali su novi poraz u hrvatskom prvenstvu

Košarkaši Puntamike upisali su novi poraz u hrvatskom prvenstvu. Večeras su bolji od igrača Roka Jurline u zaostalom susretu 18. kola HT Premijer lige bili domaći Zabočani koji su slavili rezultatom 95:85, čime su izborili plasman u Ligu za prvaka.

Zadrani su u susret ušli bez mladog Davida Pavina i ozlijeđenog Marina Šarlije, te sa samo devet igrača u kadru, što su domaćini iskoristili da od prve minute uspostave kontrolu na parketu. Prvih osam poena bilo je djelo “Žutih lavova” koji su zahvaljujući dvjema tricama Srđana Brocića rano preuzeli rezultatsku inicijativu, no Puntamičani su se dobro držali do sve do sredine druge dionice kada su Marin Vručinić i Lukša Buljević odveli svoju momčad do prve dvoznamenkaste prednosti (34:23). Veće odvajanje Zaboka spriječio je kapetan Dino Palčić, a kada mu se dobrom rolom priključio i visoki Marko Prskalo semafor je pokazivao samo četiri koša zaostataka za Puntamičane (38:34). Ipak, na veliki odmor se otišlo s ugodnih 46:38 za domaćine koji su vješto koristili premoć u skoku i dolazili do velikog broja poena iz drugih napada, što se nastavilo i u trećoj četvrtini.

Šest vezanih poena na samom otvaranju nastavka ubrzo je odvelo igrače Jakše Vulića natrag u dvoznamenkaste vode, da bi nakon kraćeg razdoblja izjednačene igre nova serija Zaboka 9:2 odvela domaćine i na najviših plus 18 (65:47). Izgledalo je u tim trenucima da sve vodi ka uvjerljivoj pobjedi momaka iz Bedekovčine, no gosti su se odbijali predati te su na krilima Palčića i Prskala zadržali nade na životu. Dobra rola mladog Dominika Zelanta primakla je Zadrane na dostižna tri posjeda zaostatka u 32. minuti (77:68), no dvije vezane trice Jure Gunjine učas su vratile domaćine natrag na dvocifrenu razliku. Puntamičani su posljednju priliku imali na samom kraju susreta kada je Petar Marić s dva dalekometna ubačaja smanjio na 91:83, nakon čega je Palčić iz drugog pokušaja doveo svoju momčad i na samo minus šest, no četiri vezana poena Jacovića riješila su sve dileme oko pobjednika te su bodovi na koncu ostali u Zaboku.

Domaćine su do trijumfa vrijednog plasmana u Ligu za prvaka vodili Jure Gunjina s 23 koša i Antonio Črnjević s 18 poena i 12 skokova, dok je najefikasniji među četvoricom dvoznamenkastih Puntamičana bio Marko Prskalo s 25 koševa, a valja posebno istaknuti izvrsnu partiju kapetana Dina Palčića koji je sa 17 poena, 16 asistencija i deset uhvaćenih lopti došao do svog novog trostruko-dvocifrenog učinka.

ZABOK95

PUNTAMIKA85

(23:16, 23:22, 29:25, 20:22)

ZABOK – Gradska sportska dvorana Zabok. Gledatelja: 200. Suci: Josip Mikulić, Ivan Šverko i Mateo Pavičić.

ZABOK: Levanić-Kutni 12, Buljević 8, Brocić 6, Črnjević 18, Gunjina 23, Martinko, Vranješ, Vručinić 9, Budimir, Ćutuk 10, Antonić, Jacović 9. Trener: Jakša Vulić.

PUNTAMIKA: Marić 19, Palčić 17, Zelanto 13, Lončar 8, Prskalo 25, Bubić, Alić, Bašić 3, Brzoja. Trener: Roko Jurlina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...