Nakon Putinove prijetnje u Hrvatskoj se broje skloništa, Babić: “Zadar radi popis, no vjerujem da nam neće trebati!”

Nakon Putinove prijetnje nuklearnim naoružanjem, sve više gradova provjerava s koliko skloništa raspolažu i u kakvom su stanju.

Danas je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomaševića građane izvijestio o njihovom broju. Ukupno ih je 1062. Samo tunel Grič može primiti i do 2000 ljudi.

Načelnik gradskog Stožera Civilne zaštite i šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta danas je medijima potvrdio kako vrše preliminarni pregled nuklearnih skloništa. Sutra na ovu temu imaju sastanak u Centru 112.

Rijeka pak ima 200-tinjak skloništa, kao i tunela koja mogu poslužiti za zaklon, izvijestili su.

Grad Split za sada neće objaviti popis, ali poznato je da broje 115 skloništa.

Što po ovom pitanju radi Zadar, upitali smo Antu Babića, načelnika gradskog Stožera civilne zaštite i zadarskog dogradonačelnika.

Mi raspolažemo s više skloništa, koristili smo ih u Domovinskom ratu, a neka su čak i danas u upotrebi poput onog na Bilom brigu kojeg jedan sportski klub koristi za aktivnosti. Pročelnici Korona i Katić jutros su dobili zadatak napraviti popis skloništa s kojima kao grad raspolažemo. Da li imamo nuklearna, još uvijek ne znamo. Nadam se i vjerujem da nikada nećemo saznati što je nuklearna opasnost. Napravit ćemo popis, utvrditi točno brojku, no uvjeren sam da nam neće trebati i želio bih da se građani ne uspaniče na ovu vijest, kaže nam Babić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...