NIŠTA OD KREDITA ZA KK ZADAR, Burčul: “Klub će se raspasti već za mjesec dana, treba im za plaće…”

S dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća skinuta je točka o davanju suglasnosti i jamstva KK Zadru za podizanje kredita u iznosu od 3,7 milijuna kuna.

Tražim da se jamstvo za kredit makne s dnevnog reda. Smatram da je za situaciju u klubu odgovorna Uprava i nadzornici koji su bili prije nas, prvi je progovorio vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša.

Nadovezao se vijećnik HDZ-a Damir Burčul:

Želim vas obavijestiti da smo na Nadzornom odboru bili tri naprama jedan po pitanju podizanja kredita. Za mjesec dana klub će se raspasti, takva je trenutno situacija u njemu. Treba mu tih tri i pol milijuna kuna, kasno će biti već i za 20 dana… Mišljenja sam da smo sve mogli riješiti rebalansom, jer ćemo zbog kamata koje su ogromne baciti što smo mogli riješiti putem njega. 3,7 milijuna kuna je za plaće radne zajednice, igrača… Već u 8,9 mjesecu morat ćemo platiti spomenuti iznos s debelim kamatama, jer ako ne platimo igrače, posebno Amerikance, oni će nas tužiti, podržat će ih FIBA, pa ćemo ionako dati tu sumu.

Vijećnik Enio Meštrović kratko je kazao kako je preduvjet podizanju kredita bila revizija.

Revizija nije napravljena, a obećano je, tako da ne možemo pričati o kreditu, kazao je.

Točka je stavljena na glasovanje, 14 vijećnika bilo je za njezino skidanje, 12 za raspravu.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...