Ponedjeljak u znaku Karnevala životinja i bluesa

Nakon višegodišnjih uspješnih izvedbi Petra i vuka, ove su godine Koncertni ured Zadar i Zadarski komorni orkestar pripremili novi program za djecu. To je Karneval životinja, poznato glazbeno djelo za koje je francuski skladatelj Camille Saint-Saëns inspiraciju našao u veličanstvenoj priči iz Starog zavjeta – Noinoj arci.

Svaki stavak posvećen je određenoj životinji ili grupi životinja: Kraljevski marš lava, Kokoške i pilići, Mazge, Kornjače, Slon, Klokani, Akvarij, Kukavica na kraju šume, Ptičji kavez, Labud…

Predstave, koje se održavaju u ponedjeljak, 28. 3. u 10 i 12 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu, posjetiti će više od šest stotina djece zadarskih vrtića i osnovnih škola, a ostalo je nešto slobodnih mjesta za koje se ulaznice po pristupačnoj cijeni od 10 kuna mogu rezervirati upitom na [email protected] ili 023/627-762.

Uz orkestar, kojim ravna dirigent Matija Fortuna, nastupaju pijanisti Mario i Jurica Šoša, te Sanja Grgina u ulozi naratorice.

Istu večer, u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa Kneževe palače, nastupa istarski alternativni blues bend The Screaming Wheels.

Pobjednici su nacionalnog natjecanja hrvatskih blues glazbenika Croatia Blues Challenge 2018. godine, a 2019. godine sudjelovali su na prestižnom natjecanju International Blues Challenge u Memphisu (SAD). Ulaznice se prodaju na ovoj web adresi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...