POTVRDA Na Zagreb je pala avio-bomba s upaljačem!

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo priopćilo je u srijedu da je balističkim vještačenjem metalnih fragmenata vojnog drona, koji je pao na Zagreb, utvrđeno da se radilo o avio-bombi s pripadajućim upaljačem, a o tragovima eksploziva još se ne može donijeti konačni zaključak.

Nova TV je u utorak, pozivajući se na izvore bliske istrazi, izvijestila da na dijelovima bespilotne vojne letjelice na kojima je završeno vještačenje nije bilo tragova eksploziva.

ŽDO je izvijestio da je do sada dobilo rezultate balističkog vještačenja i samo dio rezultata kemijsko-fizikalnog vještačenja, a rezultati dosadašnjeg tijeka i dijela provedenih vještačenja ne daju osnovu za donošenje konačnog zaključka.

Tužiteljstvo dodaje da u koordinaciji sa Centrom za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetć“, Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije, Vojne policije i obavještajnih agencija nastavlja s radom na predmetu u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica okolnosti pada bespilotne letjelice.

Radi analize tragova dosad je izdalo naloge za provođenje kemijsko-fizikalnog, mehanoskopskog, balističkog i toksikološkog vještačenja te zatražilo stručno mišljenje zrakoplovno-tehničke struke.

Vojna letjelica pala je u Zagrebu prije gotovo dva tjedna, a premijer Andrej Plenković u petak je izjavio kako imaju pouzdane i provjerene informacije da je letjelica bila naoružana, da je došlo do eksplozije i da je najvjerojatnije riječ bila o avio-bombi koja je eksplodirala u tlu.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...