Velika novost u Hrvatskoj: Od sada i kriptovalutama u šoping po namirnice

Zahvaljujući partnerstvu tvrtke Electrocoin, jedne od najbrže rastućih hrvatskih fintech kompanija i trgovačkog lanca Konzum imamo veliku novost u Hrvatskoj – kruh, mlijeko ili bilo koju kućnu i higijensku potrepštinu od danas možemo plaćati i kriptovalutama. Građanima će od danas biti dostupno više od 12 tisuća artikala iz Konzumove online prodavaonice, a u narednom periodu najavljena je ista mogućnost i u samim trgovinama diljem zemlje.

“Za nas je ovo velik i važan dan i na neki način povijesni datum za Hrvatsku. Danas smo praktički stali uz bok tehnološki naprednim zemljama poput Japana i namirnice možemo brzo, jednostavno i legalno plaćati bitcoinom ili nekom drugom kriptovalutom. Kriptovalute sada ulaze u mainstream i vjerujemo da će ovo na neki način biti poticaj i svima drugima da se počnu služiti kriptovalutama. Ovo je samo početak široke primjene kriptovaluta – to su već prepoznali brojni hrvatski poduzetnici i institucije poput Hrvatske pošte ili Greypa Mate Rimca, a nadamo

se da će sve prednosti ove moderne tehnologije uskoro početi koristiti i drugi, od frizera do velikih korporacija”, rekao je Nikola Škorić, osnivač i direktor tvrtke Electrocoin.

Ova pogodnost od danas je na raspolaganju svim stanovnicima Hrvatske zahvaljujući sustavu PayCek tvrtke Electrocoin. PayCek je prvi hrvatski payment procesor za kriptovalute koji već koriste brojne hrvatske tvrtke čime privlače nove generacije potrošača. Sustav trgovcima omogućuje pouzdanu uslugu bez naknade i provizije.

“Zahvalni smo što je Konzum odabrao Electrocoin kao partnera, kao i našu platformu PayCek koja je jednostavan, siguran i pouzdan sustav za primanje uplata u kriptovalutama. Suradnja s Konzumom vrhunac je u realizaciji strateških ciljeva i napora koje je tvrtka uložila u razvoj usluge i vjerujem da smo ovime, uz sva ranije ostvarena partnerstva, još jednom dokazali svoju stručnost i pouzdanost”, naglasio je Nikola Škorić.

Ukupno će se za plaćanje u Konzumu moći koristiti devet različitih kriptovaluta – najpoznatiji bitcoin (BTC), ali i ether (ETH), bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, ripple (XRP), stellar lumen (XLM), tether (USDT) te USDC.

Kriptovalute ovime postaju i široko upotrebljive. Osim sve veće dostupnosti same kupovine ili prodaje kriptovaluta putem Bitcoin mjenjačnice, primjetan je i snažan trend porasta poslovnih subjekata koji svojim klijentima nude mogućnost plaćanja u kriptovalutama.

Primjerice, građani već mogu plaćati gorivo na Tifon benzinskim servisima, plaćati gradske pristojbe u gradovima Cres i Sveta Nedelja, a suradnja Electrocoina i Konzuma značajan je korak i za sam Electrocoin.

Važan trend koji uzrokuje val rasta interesa za uvođenjem usluge rezultat je i rasta vrijednosti kriptovaluta koji je u svojoj “bull run” fazi, kao i vrtoglavog porasta korištenja usluga decentraliziranih financija (DeFi). U tri godine od osnivanja, promet PayCek na platformi narastao je 300 puta i osjetan je pojačan interes za uvođenje usluge od strane poslovnih subjekata, koji su tek prepoznali potencijal kriptovaluta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...