Žilavec o izjavama Rubeše i Meštrovića: “Klubu su već napravili štetu, otišao nam je jedan sponzor”

Željko Žilavec, direktor KK Zadar, putem službene stranice kluba reagirao je na izjave gradskih vijećnika Enia Meštrovića i Ante Rubeše. Žilavec smatra kako ga se na ovaj način pokušava diskreditirati i defamirati “iznošenjem paušalnih informacija po pitanju izbora novih kadrova u košarkaškom klub Zadar”.

Pismenu repliku direktora Žilavca prenosimo u cijelosti:

“Nakon pozitivnog uzleta koji smo imali u proteklih nekoliko dana po pitanju imenovanja novih kadrova u KK Zadar na uvid su mi, po tko zna koji put, došle izjave pune negative od strane nelegitimnih članova Nadzornog odbora KK Zadar gospodina Rubeše i gospodina Meštrovića. Zadarska javnost i svi ljubitelji kluba zaslužuju da im argumentirano pojasnimo što se točno događa.

U ovom trenutku Nadzorni odbor KK Zadra nije legitiman jer izlaskom Sunare nisu zadovoljeni zakonski okviri po kojima je djelovanje odbora utemeljeno i opravdano. To znači da gospodin Rubeša i gospodin Meštrović kao članovi Nadzornog odbora, u ime kluba, ne mogu davati izjave koje se tiču operacija unutar kluba, bilo pozitivne bilo negativne. Znači njihove izjave su u startu neutemeljene jer nisu u skladu sa zakonom. Oni su nelegitimni! Za iznošenje svojih stavova oni trebaju sačekati do onog trenutka kada se opet oformi Nadzorni odbor i u tom trenutku reći što god oni žele. To je njihovo pravo i nitko to ne osporava. Ali i kad budu legitimni ne mogu oni donositi odluke suprotno Statutu i zakonu o Trgovačkim društvima.

Na stolu imam, pred sobom, službeno potpisanu odluku Nadzornog odbora od 6. veljače, dok su još bili legitimni, o tome kako će se na gradskom vijeću podržati odluka Nadzornog odbora o uzimanju kratkoročnog kredita. S druge strane, ja sam uredno, u dobroj vjeri, ispoštovao svoj dio dogovora gdje smo napravili javni poziv za odabir dvije ključne pozicije u KK Zadar. Istaknuti ću da je odluka o voditelju direktora marketinga bila usuglašena od strane člana Nadzornog odbora gospodina Dina Martinovića kojeg su oni predložili. Znači usuglasili smo se. Oni svoju odluku koja je službeno zapisana nisu ispoštovali! I sada miješaju svoju ulogu gradskih vijećnika i članova Nadzornog odbora te se služe ucjenama da neće biti dizanja ruku za sredstva pomoći klubu kako bi se miješali i u operativu kluba. Ali to ne smiju! Njihovi zahtjevi nisu u skladu sa zakonima o Trgovačkim društvima niti u skladu sa Statutom. Pokušavaju cijeli klub i sve operacije učinite taocem svoje pozicije u Gradskom vijeću.

Klubu su već napravili štetu. Mi smo četiri godine gradili nešto kako bi stvorili ozbiljan dojam u javnosti o klubu i to zato da nam budući igrači vjeruju, da nas i sponzori podržavaju. Vrijednost KK Zadra i brenda je, zahvaljujući njihovom ponašanju, svaki dan sve manja. Gledajte sada štetu koju su napravili. Već strani mediji prenose da Carteru nije isplaćena plaća i da je igrač nezadovoljan, a mi smo idući dan to već riješili. Shvaćate, šteta je napravljena prema vani. U međuvremenu, jedan sponzor nam je otišao i to su isto sredstva koja su povučena iz kluba. Odmah se moram i zahvaliti onima koji su i u ovim teškim trenucima s nama. Oni brane ovaj simbol grada jer znaju koliko to vrijedi i znači nama svima. U pregovorima smo s još jednim sponzorskim imenom koji bi podržali omladinski pogon.

Ulazimo u najbitniji dio natjecanja, završnica prvenstva. Oni ovakvom uzurpacijom medijskog prostora destabiliziraju klubu. Unose nervozu među igrače u najvažnijoj fazi sezone. Oni sjede u Nadzornom odboru i sve mogu kulturno i civilizirano izvesti kada opet postanu legitimni. Ali ovakve poruke se ne šalju sada u najosjetljivijoj fazi.

Oni moraju razmisliti što oni uopće rade u Nadzornom odboru. Neka se dobro zapitaju jesu li oni stvarno znanjem i karakterom dorasli izazovu koji je pred njima. Pozivam ih da rade i da se drže zakona o Trgovačkim društvima i odlukama Statuta koji jasno definira njihovu ulogu u Nadzornom odboru, a ovako će nam uništiti klub i sebe osramotiti jer politika je opet prolazna, danas jesi, sutra nisi, a naš klub mora ići dalje. I za kraj, mora se znati, na njihovo inzistiranje objavljen je javni poziv a oni cijeli taj proces sada omalovažavaju. I za kraj, prestanimo više s tim, dolazi nam utakmica protiv Cibone, okrenimo se sportu.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...