19-godišnjak i ekipa na Narodnom napali turiste, jednom u bolnici utvrđene teške ozljede

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe u svezi narušavanja javnog reda i mira na Narodnom trgu u Zadru u subotu 02. travnja 2022. godine.

Svu trojicu hrvatskih državljana se tako sumnjiči da su oko 3 sata u noći na Narodnom trgu verbalno i fizički napali troje stranih državljana, kojom prilikom su dvoje državljana Francuske, 20-godišnjak i 23-godišnjakinja, lakše ozlijeđeni dok je treća osoba, 20-godišnji državljanin Francuske tom prilikom zadobio tjelesne ozljede, koje su naknadno u Općoj bolnici Zadar okvalificirane kao teške tjelesne ozljede.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je 19-godišnjak tijekom narušavanja javnog reda i mira teže ozlijedio stranog državljanina te se protiv njega podnosi kaznena prijava zbog teške tjelesne ozljede, kao i optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nadalje, protiv drugog 19-godišnjaka se zbog naročito drskog ponašanja opisanog u članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnosi optužni prijedlog, dok protiv 18-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl.13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...