Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje je u petak ugostila edukativno – sportski “Telemach Dan sporta”

 

Svečani program otvaranja Telemach Dana sporta u Zadru započeo je u 10.30 sati svečanim paljenjem plamena koji su donijeli mladi sportaši iz Zadra predvođeni Janom Bujan, perspektivnom atletičarkom i košarkašicom.

Za najmlađe sugrađane zdušno je navijao i Joso Nekić, pročelnik  Upravnog odjela za odgoj i školstvo grada Zadra. Sportsko- edukativni dan okupio je više od 700 osnovnoškolske djece iz Zadra koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju. Telemach Danom sporta dajemo dodatni poticaj djeci da postanu još bolji sportaši, istaknula je Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

Najspretnija u graničaru za godište 2013. i mlađi bila je ekipa 2b, a u 2011. i mlađi Diklo 4, dok su najbrži trkači: Lovre Ninčević, Maša Karaga, Iskra Bljajić i Dominik Wayde koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 25 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Ozbiljno shvaćamo odgovornost prema zajednici, naročito prema djeci i mladima te ih, osim promicanjem druženja i zdravog načina života, dodatno želimo senzibilizirati po pitanju ključnih društvenih vrijednosti poput tolerancije i uvažavanja različitosti te timskog duha, istaknula je Andrea Šalinović, Event & Sponsorship koordinator Telemach Hrvatska.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.

Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

U 26. sezoni samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu) Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na njihovoj internetskoj stranici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...