Raspliće se slučaj iz Molatske; Odvjetništvo sumnjiči 23-godišnjaka za nanošenje ozljeda, maltretiranje traje od srpnja

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je državljanina Republike Hrvatske (1999.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji, kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom i kaznenog djela protiv života i tijela tjelesnom ozljedom.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak od srpnja 2021. godine do 17. travnja 2022., u kući u jednom mjestu pored Zadra, i u stanu u Zadru, postupio protivno odredbi čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, odnosno više puta prijetio djevojci te ju vrijeđao i bio fizički nasilan prema njoj. Osnovano se sumnja da je 17. travnja 2022. u Zadru, raznim pogrdnim riječima vrijeđao oštećenicu i bacao stvari po stanu te bio nasilan prema njoj uslijed čega je zadobila lake tjelesne ozljede, a svojim je postupanjem kod nje izazvao osjećaj straha, poniženja i bojazni.
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, stoji u zapisniku.

Sjetimo, iz zadarskog OKC-a u ponedjeljak smo dobili informaciju kako je 23-godišnji mladić u Molatskoj ulici galamio i vikao na svoju 25-godišnju djevojku te da je priveden zbog narušavanja javnog reda i mira. Tek nakon kriminalističkog istraživanja, u srijedu stiže dopis policije u kojem stoji da se 23-godišnjaka sumnjiči za počinjenje tri ozbiljna kaznenog djela; „Nasilje u obitelji“, „Tjelesna ozljeda“ i „Prijetnja“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...