Sedmica na lotu u Stanovima! Zadar sve bliže prvom mjestu; Igor Banović: “Neiskusni gosti su igrali u strahu, idemo sada na derbi u Ploče!“

Hit zadarskog sporta svakako su nogometaši HNK Zadar! I devetnaestu utakmicu u nizu ostali su neporaženi u 3. HNL-jug, nakon što su u utakmici 29. kola u Stanovima pred 83 gledatelja rezultatom 7-0 bili bolji od OSK iz Otoka kraj Sinja, posljednjeplasirane momčadi prvenstva koja ima nalošiju obranu u ligi.

Strijelci su bili Marko Jordan (4.) pucao je iz daljine Igor Banović, vratar odbio do Jordana koji je s desetak metara iskosa lijeve strane pogodio lijevi kut protivničkog gola. Na 2-0 povisio je Roko Jurić (39.) glavom s pet metara, nakon ubačaja s desne Davida Iličića. Na 3-0 povećao je Anre Vukadinović (62.) nakon greške gostujućeg vratara 18- godišnjeg Tonija Bečka (branio prvi put u karijeri za OSK), 4-0 kapetan Jure Jerbić (67.) gol glavom nakon kornera s lijeve strane, 5-0 Marko Jordan (74.) opet nakon kiksa isprepadanog golmana OSK-a, 6 -0 Igor Banoviç (80.) iz daljine, opet greška zbunjenog vratara Bečka, i konačnih 7-0 Ante Toni Bačkov (90.), opet nesiguran vratar Bečko, koji je jedva čekao posljednji sučev zvižduk.

Zadrani na ljestvici pet kola prije kraja,  zauzimaju odlično treće mjesto s 50  bodova, tri manje od vodećeg Jadrana Ploče, drugi je Hrvatski vitez Posedarje 51 bod. Upravo u sljedećem kolu, u subotu 30. travnja u 17 sati, HNK Zadar gostuje kod lidera iz Ploča, u super derbiju kola!

Vezni igrač Zadra iskusni 35- godišnji Igor Banović smatra kako im je danas pomoglo i neiskustvo gostiju, koji su igrali u strahu.

Na kraju smo upisali uvjerljivu pobjedu, iako se to nije činilo na početku. Kod drugog gola prelomili smo utakmicu, velika naša pobjeda i zaslužena tri boda. OSK je bio oslabljen neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, igrali su u strahu, imali su i mladog vratara  koji je prvi put stao na gol. Idemo sad na derbi u Ploče kod Jadrana, nadam se da ćemo napokon pobijediti i u gostima, i približiti se još više ulasku u jedinstvenu Treću ligu, kazao je Banović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...