8. MS walk uoči Svjetskog dana multiple skleroze, Radeljić: “I moja sestra ima ovu tešku dijagnozu, pružimo podršku”

U nedjelju 22. svibnja s početkom u 8 sati u Zadru ispred Pozdrava Suncu održat će se 8. MS walk uoči Svjetskog dana multiple skleroze koji se obilježava 30. svibnja, glavni događaj bit će na Bundeku u Zagrebu 30 svibnja. U akciju “Svaki korak se broji” i ove godine se priključilo niz gradova, među kojima je i Zadar, tako da će se hodati na ukupno jedanaest lokacija u Hrvatskoj, i to pod sloganom “Hodaj za one koji ne mogu!”. Zanimljivost je kako će se hodati i u Nussbaumenu u Švicarskoj, svaki grad ima svoj termin i satnicu, tako da neće svi hodati istovremeno.

Voditelj javnog okupljanja MS walka, ujedno i interventna policajka u PU zadarskoj, 25-godišnja Antonija Radeljić, poručuje kako se svaki korak broji, te da svi podrže oboljele od multiple skleroze.

Okupit ćemo se na Pozdravu Suncu u 8 sati, hodamo potom preko Kalelarge, zatim izlazimo na Fošu i idemo kroz Park Vladimira Nazora, zatim kod bolnice prelazimo cestu i izlazimo na Kolovare i nastavljamo hodati uz more preko Kolovara sve do Punte Bajlo. Ta naša dionica je dugačka otprilike osam kilometara. Imat ćemo i jednu okrjepu za sve sudionike i to najvjerojatnije na Ravnicama. Još ne znam točan broj sudionika u Zadru, trebalo bi biti do stotinu šetača, jer su mi javili kako će doći i oboljeli.

Imate li neku poruku za sve zainteresirane?

Poruka je da se svi pridruže, jer se svaki korak broji, te da podržimo sve oboljele od multiple skleroze. Vidjeli smo kako se utrka Wings for Life tradicionalno održava za sve oboljele od leđne moždine, mislim kako bi i za sve oboljele od multiple skleroze trebali obratiti pažnju javnosti, te i njima pružiti podršku. Kažem još jednom, svaki se korak broji, dostavit ćemo im sve te naše korake koje ćemo na kraju i zbrojiti. Veliki je postotak nepokretnih osoba koji stradaju od te bolesti, meni je sestra oboljela od multiple skleroze, zbog toga sam se i uključila u ovo sve, istaknula bi kako se radi o jednoj teškoj i opasnoj bolesti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...