Mladići od 25 i 26 godina iza rešetaka, prodavali veću količinu raznih droga

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 4. svibnja 2022., ispitalo dvojicu državljana Republike Hrvatske (1997. i 1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik od 1. prosinca 2021. do 3. svibnja 2022. u Zadru i mjestu pored Zadra, u cilju da se nepripadno okoristi, postupio protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, odnosno po prethodnom međusobnom dogovoru s kupcima droga, u više od trideset navrata prodao veću količinu raznih vrsta droga. Osnovano se sumnja da se okoristio za točno neutvrđeni iznos koji prelazi više tisuća kuna. Postoji osnovana sumnja da je drugoosumnjičenik 13. travnja 2022., u mjestu pored Zadra, s ciljem da se zajedno sa prvoosumnjičenikom okoristi, dogovorio prodaju droge za drugu osobu čime je neovlašteno posredovao u prodaji tvari koje su propisom proglašene drogom, stoji u obrazloženju.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv obojice osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...