Dujela: “Rubeša je tražio da u Kožinu naspemo more i devastiramo prirodni pojas. Rekli smo ‘ne’ i sad nas optužuje da smo mu prijetili”

Nezadovoljan stanjem uređenosti Kožina, Ante Rubeša prošlog je tjedna sazvao konferenciju za medije na kojoj je govorio o navodnim prijetnjama koje mu je uputio gradski pročelnik za komunalne djelatnosti Robertino Dujela.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća rasprava se nastavila.

U povišenom tonu, iznijevši teške optužbe na račun predsjednika Mjesnog odbora, Rubeša je kazao:

Tražim hitno raspuštanje Mjesnog odbora Kožino jer njime upravlja tip koji je u kućnom pritvoru. Dakle, čovjek koji je zatvoren, koji je u kućnom pritvoru zajedno s pročelnikom Robertinom Dujelom prijeti, dakle prijeti gradskim vijećnicima. Samo ja nisam kukavica ni redikul da bi to išao prijaviti na policiju. Ja se ne bojim takvih likova, jel vam jasno? Doslovno su mi prijetili zašto tražim uređenje ceste i puta, a onda su lagali da sam tražio da mi se napravi plaža. Kada mi građani pokušamo sanirati ono što je tvoj posao Robertino, onda nam prijetite i šikanirate nas. Tražio sam šljunak i dva rasvjetna tijela da mogu proći kolicima, a vi prijetite, ponavljao se Rubeša.

Riječ je dobio pročelnik Robertino Dujela kojeg je Rubeša nekoliko puta prekinuo u izlaganju i tako zaradio dvije opomene.

Marko Vučetić koji ih je izrekao ustvrdio je kako Gradsko vijeće nije mjesto na kojem se donose moralni, etički i istinosni sudovi.

Ja stvarno ne znam odakle krenuti. Ajmo najprije od ovih optužbi. Sva sreća da je na lokaciji postojala i treća, neutralna osoba koja će posvjedočiti tko laže, a tko govori istinu, a i svi građani ovog grada već znaju tko govori istinu, a tko ne govori istinu, kazao je Dujela aludiravši na Rubešim status u javnosti. Vijećnik Akcije mladih s mjesta se počeo derati pa ga je Vučetić prekinuo prvom opomenom.

Komunalni odjel grada Zadra sa svim raspoloživim resursima otvoren je prema svim građanima. Otvoreni smo i prema sugestijama i kritikama. Međutim, kada netko neistinom i manipulacijom zloupotrebljava isto, takve moramo uputiti na protokol putem pisarnice. Upravo to se dogodilo i u ovom slučaju. U Kožinu je Rubeša jasno i glasno zahtijevao da naspemo more, da devastiramo prirodni pojas, na što smo mu odgovorili da isto ni u kojem slučaju ne možemo napraviti, zaključio je Dujela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...