Gorica slavila na Višnjiku; Zaključena regularna sezona za Zadrane, Bursać: “Onaj od gore ne dozvoljava da pobjedimo”

Zadar i Gorica odigrali su zanimljiv susret u zadnjem kolu HT Premijer lige za prvaka, Gorica je bolje otvorila susret i bila je bolja u prvom poluvremenu pa je tako i na poluvremenu imala zasluženu prednost od 35:50.

Probudio se Zadar u nastavku upotpunosti je uhvatio korak s Turopoljcima i svega posjed prednosti imali su gosti nakon 30 odigranih minuta. U zadnjojnčetvrtini gledali smo pravi triler gdje je Gorica u zadnjih pet sekundi uspijela izjednačiti na 93:93 čime je izborila produžetak u kojem je imala više energije i slavila je uz 99:104.

Goricu je do pobjede s 25 poena predvodio Borna Kapusta dok je Mate Kalajžić ubacio 21. Zadrane je s 21 ubačajem i 10 skokova predvodio Aleksandar Bursać, a Pavle Marčinković dodao je 17 poena.

Mladen Starčević, trener Gorice: ‘

– S obzirom da je Zadar imao šestoricu dvocifrenih igrača, a mi pet čini mi se da to nije bilo dovoljno iz razloga što je Carter evidentno ta snaga i prevaga. U Gorici smo igrali dobro, ali tamo nas je Carter također potpomognut Mavrom, Junakovićem i ostalima zaustavio. Ne umanjujem naš trud, volju, rad i doprinos no treba istaknuti njegov izostanak. Čestitam jednima i drugima, utakmica je bila teška odlučena je u produžetku, i mislim da smo zasluženo pobijedili. Drugo poluvrijeme ne bih rekao da smo se opustili već je Zadar bio bolji nego u prvom, tako da je pobjedio Zadar također ne bi bilo nezasluženo. Čestiam Zadru i želim im svu sreću u Playoffu, i pohvalio bih ovu Ligu i kako je ona izgledala, kazao je Mladen Starčević, trener Gorice.

– Ova utakmica bila nam je bitna da zaigramo bolje, dignemo se u formi i da budemo dobri za taj Playoff, kratko je komentirao Srđan Helbich, trener Zadra.

– Nemam što reći osim da nam Onaj od gore ne dozvoljava da pobjedimo. Očigledno se u zadnje vrijeme vidi pad forme, ali ne samo forme nego i pristupa želje i motiva što mi nije jasno kako toga može nedostajati. Pokazali smo kada odigramo obranu kako treba da to liči na nešto, međutim taj pristup moramo imati odd početka i nadam se da ćemo se sabrati početkom Playoffa i da ćemo u utakmice ulaziti kako smo ušli u današnje drugo poluvrijeme. Siguran sam da tad neće biti problema, kao što ih i danas ne bi bilo da smo tako ušli. Ponavljam ne znam razlog takog ulaska, ja sam kao i svi ljut radi tih stvari jer to je nešto što nam nitko ne može uzeti. Nadam se da ćemo se svi sabrati dovesti taj pristup na normalu i da će tada sve krenuti bolje, kazao je nakon utakmice Aleksandar Bursać, igrač Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...