Gradonačelnik se pohvalio: “Porez i prirez na dohodak su veći za više od 20 milijuna kuna”, kaže kako to govori o većoj zaposlenosti i novim investicijama

Gradonačelnik Branko Dukić predstavio je Izvješće o radu Gradonačelnika Grada Zadra za razdoblje od srpanja do prosinca 2021. i potvrdio kako je zacrtani plan ostvaren-

Što se tiče prihodne strane proračuna, u 2021. godine vrijedi zabilježiti porast prihoda od poreza za skoro 35 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje 2020. godine. Od toga porez i prirez na dohodak su veći za nešto više od 20 milijuna kuna, porez na promet nekretnina za više od 13 milijuna kuna, a porez na potrošnju bio je veći za 1 milijun kuna u odnosu na prethodnu godinu. Treba navesti i kako su komunalni doprinosi i naknade bili za 11 milijuna viši nego lani. Sve to potvrđuje podatke o većoj zaposlenosti i novim investicijama u realnom sektoru, ali i turistički oporavak nakon pandemijske 2020., istaknuo je gradonačelnik te nastavio o kapitalnim projektima u drugoj polovici prošle godine nabrojivši da su dovršeni su radovi na Providurovoj palači, da se izvode radovi na obnovi kompleksa crkve Svetog Nikole i stare Tehničke škole te su u tom razdoblju započeli radovi i na izgradnji Poduzetničkog inkubatora.

Ugovoreni su izvođači za infrastrukturu gospodarske zone i pristupne ceste za nju, proveden je postupak javne nabave za izgradnju Novog gradskog groblja, izvode se radovi na rekonstrukciji Ulice dr. Franje Tuđmana, a završena je potrebna dokumentacija i objavljen postupak javne nabave za uspostavu 1. faze ITS-a. Završeni su svi postupci potrebni za početak izgradnje novog spoja Ulice Hrvatskog Sabora i Puta Biliga, a sukladno programima gradnje i održavanja komunalne infrastrukture realizirani su planirani projekti izgradnje i održavanja cesta i javnih površina, nabrojio je gradonačelnik i nastavio:

U sklopu projekta Aglomeracije, u rokovima ispred terminskog plana, odvijaju se radovi na izgradnji sustava odvodnje na području Bokanjca. Radovi na cjelini Centar ne odvijaju se planiranom dinamikom zbog financijskih problema izvođača radova te je zbog toga pojačan nadzor i kontrola nad radovima i uspostavljena posebna  komunikacija s Hrvatskim vodama i predstavnicima tvrtke izvođača. U trenutku sastavljanja ovog izvješća izvođač još uvijek nije uskladio radove s definiranim terminskim planom. Radovi na rekonstrukciji Liburnske obale i Obale Kralja Petra Krešimira IV. traju punim intenzitetom i u skladu s rokovima. Dovršeni su radovi na novom objektu Studentskog doma s menzom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...