Muška podrška na jučerašnjem prosvjedu; Zubčić: “Sutra će oni koji se protive pobačaju sudjelovati u Hodu za život s osuđenim ratnim zločincem. 166 života nije vrijedno?”

Suprotno uvriježenom mišljenju da ravnopravnost i feminizam nisu muške teme, sve je veći broj muškaraca koji se otvoreno zalažu za ženska prava i podržavaju žene u njihovim borbama u društvu.

Dokaz tomu je i jučerašnji prosvjed u znak podrške Mireli Čavajdi koji nije bio rezerviran samo za, kako se u društvu nerijetko diskriminatorno etiketira, “pripadnice ljepšeg, slabijeg i nježnijeg spola”.

Među grupom emancipiranih muškaraca uočili smo i zadarskog vijećnika Juru Zubčića.

Odgovara nam zbog čega se jučer pojavio na Narodnom trgu.

Vrlo jednostavno. Bilo je potrebno reći “dosta” i stati na stranu svih onih žena koje doživljavaju diskriminaciju kod liječnika. Trebamo ući u ovu borbu bez obzira na spol. Jučer je u Saboru bila rasprava o SDP-ovom prijedlogu Zakona o pobačaju. Vidjeli smo neke koji se žestoko opiru, a sutra će sudjelovati u Hodu za život i stajati uz osuđenog ratnog zločinca odgovornog za ubojstvo 166 civila u Ahmiću. Ti životi nisu vrijedni? Jučer smo na prosvjedu mogli čuti priču mlade djevojke koja je silovana, a liječnik joj je rekao da se uda za silovatelja i rodi dijete. Ako se protiv toga ne treba boriti, ne znam protiv čega treba, kaže nam Zubčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...