Prijavite se na vokalnu radionicu u organizaciji Zoranića i Koncertnog ureda Zadar

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo “Zoranić”, u suradnji s Koncertnim uredom Zadar, najavljuje drugu od ukupno tri vokalne radionice u ovoj godini.

Naime, nova radionica održat će se u petak, 13. svibnja 2022. u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači.

Radionice su namijenjene zborskim pjevačima, a ovu će voditi akademska glazbenica i dirigentica Jasenka Ostojić, ujedno i predsjednica Prosudbenog povjerenstva Međunarodnog natjecanja zborova u Zadru.

Redovita je profesorica na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Predaje dirigentske predmete i kolegije Zbor i Komorni zbor s kojima ostvaruje brojne vokalno – instrumentalne projekte pohvaljene od strane javnosti i glazbene kritike u zemlji te suradnje s eminentnim umjetnicima (Milan Horvat, Valerij Gergijev, Riccardo Muti itd).

Od akademske 2018./2019. godine profesor je i na Muzičkoj akademiji u Sarajevu (Bosna i Hercegovina) gdje predaje dirigiranje i srodne stručne predmete.

Naziv radionice je “Intonacija u vokalnoj praksi”, a sastoji se od uvodnog predavanja kao i praktičnog rada na partiturama uz sudjelovanje Zbora “Zoranić”.

Sudjelovanje u radionici je otvoreno za sve zainteresirane, a prijaviti se može na mail [email protected] do 12. svibnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...