Hrvatska je Austrijancima u vrhu ovogodišnjih odmorišnih destinacija

Hrvatska turistička zajednica i Predstavništvo HTZ-a u Austriji u prekrasnom ambijentu palače Palais Pálffy smještene u središtu Beču organizirali su predstavljanje hrvatske turističke ponude za najutjecajnije austrijske medije te susret s najvažnijim partnerima, turoperatorima i agencijama s ovog tržišta koje se tradicionalno nalazi među top tri tržišta za hrvatski turizam.

Događanju su, prisustvovali Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, Branimir Tončinić, direktor predstavništva HTZ-a u Austriji, Monika Udovičić, ravnateljica Uprave u Ministarstvu turizma i sporta kao i Stella Đurović iz TZ Dubrovačko-neretvanske županije te Nenad Nizić i Antonia Urlić ispred Udruge jedinstvenih hrvatskih hotela STORIES.

Okupljene je pozdravio i veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji Daniel Glunčić.

„Austrija spada u naša najvažnija emitivna tržišta koja imaju značajan utjecaj na ukupne turističke rezultate naše zemlje. Upravo nas zbog toga veseli što smo s ovog tržišta u dosadašnjem dijelu godine ostvarili preko 1,3 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine predstavlja rast od oko 4 posto. Vratili smo se na predpandemijske trendove te vjerujem kako ćemo tijekom glavnog ljetnog dijela sezone uspješno zadržati ove odlične pokazatelje s tržišta Austrije“, poručio je direktor Staničić, nadodavši kako dugoročni ciljevi na ovom tržištu uključuju rast turističkih dolazaka tijekom cijele godine kroz kraća vikend putovanja, kao i privlačenje većeg broja gostiju različitih dobnih skupina s posebnim naglaskom na mlade.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...