Daj lajk! U Novalji radio zgibove na vratima Rolls-Roycea od pola milijuna eura…

Eh, što ti je život čovjeka 21. stoljeća.

Nisi, brate, nikakva faca ako te nema s barem 1.000 lajkova i desetak tisuća pratitelja na društvenim mrežama.

Dobro da te u suprotnom ne izbrišu s popisa stanovništva. Da ne zazivamo, tko zna što nas sve čeka…

Kako bilo, neki su u povijesti popularnost stekli dostignućima koja su oplemenila svijet, a nekima je cilj samo da uhvate brdo lajkova.

U potonje očito spada Christoph Zitzmann, koji se bavim prodajom i najmom egzotičnih automobila. U u slobodno vrijeme izgleda voli privlačiti pažnju, a nedavno je, saznaje Index, sudjelovao na “Go Luxury Summer Tour 2022”. Kao što već ime najavljuje, u vožnji mu je pratitelj bio Bugatti Chiron i iz samo njemu znanih razloga došao je na ideju da visi držeći se za vrata automobila.

Situaciju je začinio tako što je to učinio iznad kanala, a pritom je radio zgibove, i to mu nije prvi put, pa iako je teško izvući pouku iz viđenog, nesumnjivo je da su projektanti itekako razmišljali o čvrstoći svakog dijela vozila, pa i nosača vrata.

Bilo kakvo oštećenje koje bi prouzročila ovakva ekshibicija zasigurno ne bi ušlo u jamstvo, a vlasnika bi popravak skupo stajao, kao i sve na tom automobilu. Proučite li malo Zitzmannna na društvenim mrežama, primijetit ćete kako ovo nije izoliran slučaj. Definitivno je da ima fetiš na vrata egzotičnih automobila, pa se tako snimio i kad je radio zgibove na Rolls Royceu, ali i sjedio na vratima Veyrona. Sudeći po broju posjeta, ovakve ekshibicije su definitivno imale velik utjecaj na popularnost njegovih profila.

Uglavnom, instagram profil njemačkog poduzetnika prepun je fotografija s najskupljim autima, jahtama i lijepim ženama. Među objavama se nalazi i jedna iz Hrvatske, blizu Zadra, točnije Novalje,  gdje Zitzmann radi zgibove na vratima najskupljeg modela Rolls-Roycea, Phantoma Drophead Coupea, auta koji vrijedi oko pola milijuna eura. Nakon 30 zgibova spušta se s vrata i hvali britansku kvalitetu auta kojem se vrata i dalje zatvaraju bez problema.

Mnogi pratitelji na društvenim mrežama kritizirali su ovakvo ponašanje jer masa jednog čovjeka koji visi na vratima lako ih može oštetiti, primjerice dijelovi za Chirona su ludo skupi pa tako prednji odbojnik košta oko 100.000 eura, a prednja maska oko 80.000. Poklopac motora je također 100.000 eura, a stražnji spojler 15.000 eura. Uz tu cijenu lako je zamisliti koliko bi mogla koštati vrata ako ih je svojim ekscentričnim postupcima oštetio Zitzmann.

Njega pom svemu mogući troškovi popravka ne brinu, svoje bogatstvo stekao je prodajom, iznajmljivanjem i servisiranjem skupih egzotičnih automobila kojih u svojem auto salonu ima više nego što ih možete naći na cestama diljem RH. Za iznajmljivanje nudi desetke automobila, a kako piše Jutarnji list, među njima ima modela Aston Martina, Bentleya, Bugattija, Ferrarija, Maybacha, McLarena i Rolls Roycea, a ima tu i “običnih” BMW-a, Audija, Mercedesa…

Jedan dan u Aston Martinu DB 11 naplaćuje 1590 eura za maksimalno 100 kilometara, dok je Ferrari 488 Spider nešto jeftiniji – 1190 eura po danu. Najskuplji auto kojeg nudi na prodaju je Bugatti Chiron za skoro 3,7 milijuna eura, možda onaj isti na kojem je radio zgibove, uz takav biznis lako je popraviti- jedna vrata…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...