Padaju kazne u zadarskom arhipelagu zbog glisiranja; Pomorska policija: “To se događa zbog lakomislenosti i nepoznavanja zakona”

Kako se bližimo špici sezone tako i policija na moru ima sve više posla zbog divljanja vozača glisera uz obalu.

Padaju kazne posebno u zadarskom arhipelagu.

Na tom području je danas 9 plovila uhvaćeno u nedozvoljenom glisiranju, 300 metara od obale. Četiri puta više ove godine ima nedopuštenog glisiranja – 83 prekršaja u 2022., dok je u 2021. bilo 18 prekršaja.

O svemu tome RTL-ov reporter Boris Mišević razgovarao je s Romanom Landekom, načelnikom pomorske i aerodromske policije Zadar.

Landeka je kazao da je ove godine veća prisutnost plovila na moru te da je to pokazatelj da je turistička sezona krenula ranije nego prošle godine.

“Bilo je prošle godine plovila, ali ove godine su puno ranije prisutni na moru”, kazao je.

Komentirajući nedozvoljeno glisiranje, Landeka kaže da je uzrok takvih stvari nedovoljno poznavanje zakonske regulative, lakomislenost i zaboravljivost.

Objasnio je i kako se kreću kazne.

“Kazne su u rasponu od 500 do 10 tisuća kuna”, kazao je.

Kazao je i da one koje ulove u prekršaju priznaju da su ga počinili te da na taj način riješe situaciju.

Poslao je i poruku nautičarima.

“Da obrate pozornost, paze na moguće nesreće na moru, da vode brige o kupačima, roniocima i zaštiti ljudi”, poručio je Landeka.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...