Išćanka Dina Levačić; prva Hrvatica koja je preplivala Gibraltarski tjesnac!

Preplivala je, preplivala!

Putem fb poruke dojavio nam je i potvrdio u redakciju Antene Zadar željenu informaciju Mladen Levačić, ali glavni lik sjajne priče je njegova kći – Dina.

-Preumorna je, spava. Upravo je legla- kaže nam u subotu navečer tata…

Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić, porijeklom s otoka Ista, preplivala je danas, naime, ni manje ni više nego- Gibraltarski tjesnac i postala treća osoba iz Hrvatske i prva Hrvatica kojoj je to uspjelo ikada.

Dvadesetšestogodišnja Splićanka (naravno i Išćanka/Išćunka) je Gibraltarskia vrata preplivala za tri sata i 3 minute u prilično izazovnim uvjetima na moru, priopćili su iz prateće ekipe za Dalmatinski portal.

Levačić je ovime, podsjećaju pak 24 sata, isplivala peti od tzv. “Velikih sedam”, sedam najvećih plivačkih maratona, a do ostvarenja cilja i isplivavanja svih sedam nedostaju joj još Sjeverni kanal između Irske i Velike Britanije i Cookov prolaz između Južnog otoka i Sjevernog otoka (Novi Zeland).

Dina Levačić je prva Hrvatica koja je preplivala i kanal La Manche, a postala je tek šesta osoba i druga žena u povijesti daljinskog plivanja koja je za 90 dana isplivala trostruku krunu daljinskog plivanja – mostove Manhattana u New Yorku, kalifornijski zaljev od otoka Cataline do San Pedra, te La Manche kanal.

Višestruka pobjednica maratona Preko-Zadar, prošlog ljeta, 14.kolovoza, ispivala je u noćnim satima maraton od Vira do Ista! Trebalo joj je osam i pol sati, u humanoj akciji ‘Srcem za male heroje’ kojom se skupljao novac za kupnju posebnog uređaja za Odjel neonatologije KBC-a Split, svaka čast!

-Dina, nikad nisam ni sumnjao – komentirao je u facebook poruci na objavu o velikom današnjem podvigu Levačić, Dražen Adžić iz KDP Donat.

“Plivam zato što volim i jako želim i zato što mi plivanje omogućuje da ostvarim neke osobne ciljeve i smatram da stoga vrijedno žrtvovati neka manja zadovoljstava zbog ovoga koje je meni ogromno zadovoljstvo. Jer zadovoljstvo ne dolazi od lakih stvari i zato što biti zadovoljan i sretan u životu treba biti i hrabar. Biti hrabar ne znači ne bojati se ničega, nego znati se suočiti sa vlastitim strahovima” – poručila je na svojoj službenoj stranici Dina. Naša čestitka…

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...