Rubeša: “U sezonu smo ušli bez ijedne uređene plaže, a grad je pun turista”; Dukić: “Zadar je jedini grad koji nema ispust otpadnih voda u more, možete se kupat gdje god želite…”

Turistička sezona odavno se zahuktala. Rijetko kada ranije, i rijetko kada s toliko optimizma. U Republici Hrvatskoj prvi dan ljeta boravilo je preko pola milijuna gostiju, očekuje se s punim pravom rekordan rezultat…

Obala i otoci su se, kažu izvještaji iz gradova i općina, baš kao i onih “malih mista”, uvelike pripremili za pohod iz zemlje i inozemstva na lokalna kupališta. U Zadru isto tako priželjkuju unajmanje ponavljanje 2019., no što je s plažama? Možemo li reći da smo spremni i na tom planu, tema je nakratko načeta i na julerašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Danijel Radeta (SDP) upozorio je na Aktualnom satu kako je Grad pun turista. Napomenuo je da se u kampanji obećavalo uređenje plaža u Diklu i na Boriku, a sad smo, dodao je, ušli u sezonu bez ijedne uređene plaže, i ne zna zašto se to događa, kazao je Radeta. Branko Dukić odgovorio je kako je uređen prvi, obalni dio, te projekt ide dalje, poručio je gradonačelnik Zadra.

Radeta je gradonačelnika upitao gdje se on kupa.

–Zadar jedini grad koji nema ispust otpadnih voda u more, možete se kupat gdje god želite, osobno odem na bazen, a posebno mi je drago da se uređuju riva i luka, cijeli obalni pojas će biti uređen, ali na vama je što će se u budućnosti raditi – poručio je Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...