Sfinga zablistala u novom izdanju! Uz red zabave, kulture, hrane i alkohola te glazbe, predstavljena obnovljena skulptura s davno izgubljenim detaljima

Nedjelju navečer brojni su Zadrani proveli, nakon popriličnog broja godina, u društvu poznate nam Sfinge.

Naime, osim što je ista uistinu zabljesnula u popuno novom izdanju, Grad Zadar pobrinuo se da se novo lice omiljenog komada betona – proslavi kako treba. Redom druženja, redom pjesme, redom kulture, redom recitacije, redom spize i alkohola, a na kraju – i redom dobre glazbe.

Sfinga je sada onakva kakvom je trebala i biti sve ove godine. Dakako, da je nije nagrizao zub vremena ili pak pokoji mililitar boje iz spreja. No, ostavimo žuć postrani i kažimo kako zadarsku Sfingu ponovno krasi reljef orla na prsima. A ono što će te, uz ovaj minorni dio, zamijetiti, svakako je mač u rukama, koji se nekako izgubio kroz sve godine koliko Sfinga gleda na Lungo mare.

Okupljeni su imali priliku uživati u fotografijama Aleksnadra Bonačića. Baš pored nje smjestili su organizatori i šank na kojem su zadarski barmeni pripremali koktel s maraschinom. Ime mu ne treba ni isticati. A da gutljaj ne bi ostao usamljen, predstavljen je i poseban Sfinga burger.

Onima željnim kulturne riječi, udruga ZaPis imala je svoj kutak za čitanje, tijekom večeri izmjenivali su se retci poezije i proze.

Spomenuta glazbena poslastica u obliku zadarskog benda Sexymotherfuckers, okupljene je zabavljala u kasnijim satima programa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...