Tehnika je “in”; Dvije Ljetne škole u Obrovcu i Vlašićima, uz zabavan, zanimljiv i edukativan program…

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije organizira ljetne i zimske škole tehničke kulture – jedinstvene škole tehničkih aktivnosti koje uključuju visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture, upoznaju nas iz ZTK-a. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju, a tijekom sedmodnevnog boravka u ljetnim školama udruge članice uz stručne suradnike Zajednice tehničke kulture Zadarske županije u prirodnom ambijentu organiziraju za djecu zanimljiv, zabavan i edukativan program.

Tako se potiče kreativan rad, stvaralaštvo i svrsishodno angažiranje u slobodnom vremenu, te se stvara interes da kroz upoznavanje s radom udruga i sami vide svoje mjesto u njima. Nadalje, u prekrasnom ambijentu djeca se upoznaju i s prirodnim bogatstvom Zadarske županije, kažu nam. Trenutno, dodaju, provode LJETNU ŠKOLU TEHNIČKE KULTURE ZRMANJA 2022. koja se održava u OŠ Obrovac u periodu od 23. do 30. lipnja. Polaznici Škole su djeca osnovnoškolskog uzrasta koji su se svojim radom i zalaganjem u udrugama Zajednice istaknuli u području tehničke kulture u 2021. i 2022.

Drugu ljetnu školu Zajednica provodi na prekrasnom otoku Pagu.

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKE KULTURE PAG 2022. održat će se u mjestu Vlašići u periodu od 3. do 10. srpnja. Polaznici Škole bit će nagrađeni učenici osnovnoškolskog uzrasta iz prirodoslovno-matematičkog i tehničkog područja u šk. god. 2021./2022. na županijskoj razini.

Ljetne škole financirane su sredstvima iz javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Zadra i Zadarske županije za 2022. godinu te Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Zajednica tehničke kulture Zadarske županije, kao partner Centru tehničke kulture Rijeka, sudjeluje na projektu STEM(AJMO!). Cilj projekta je razviti kapacitete partnerskih organizacija za provedbu programa na području popularizacije STEM-a te povećati broj aktivnosti i sadržaja usmjerenih na popularizaciju STEM-a među djecom, mladima i građanima. Projekt je prijavljen u sklopu javnog poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ (UP.04.2.1.10) iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...