Tomislav Horvat o KK Zadar: “Podržavam Rubešu! Građani teško žive? Žive u krivom gradu!”

Tomislav Horvat (39) čovjek koji uvijek ima nešto za kazati o stanju u KK Zadar. Nazvali smo Horvata, oglasio se nakon dužeg vremena, osvrnuvši se na problematiku unutar kluba, kao i o spornim računima za smještaj igrača, rekavši što misli o Anti Rubeši, predstečajnoj nagodbi, imao je i zanimljivu poruku svim građanima Zadra, koji jedva krpaju kraj s krajem, a koji se baš i ne slažu da se vječno daje novac od Grada Zadra, novac koji će taj isti mali čovjek koji teško živi, kao porezni obveznik, na kraju i platiti.

Tomislave, što je trenutno najveći problem u klubu?

– Najveći problem osim spornih računa za smještaj igrača, je i predstečajna nagodba za koju ne vidim idejno rješenje. Predstečajnu nitko i ne spominje, ne znam da li to znači da u klubu za nju uopće nemaju rješenje, ne znam, ako nemaju izlaz to nije dobro. Iznos za predstečajnu nagodbu koja dolazi na naplatu sredinom srpnja je nešto preko 5 milijuna kuna. Postoji opasnost da klub ode i u stečaj, ako se on pokrene bit će to bolan i dug kraj, ali uvjerenja sam, kako do stečaja ipak neće doći.

Ako se dokaže kriminal u klubu, je li onda bivši direktor Željko Žilavec i jedini krivac?

– Ne! Ne može samo Žilavec odgovarati ako se dokaže kriminal, postoji jasna hijerarhija u KK Zadar, morat će odgovarati i još neki! Znaju se datumi spornih računa, i tko je sve bio u prethodnim Nadzornim odborima, neću iznositi imena.

Što ako bude sve čisto, ako vlasnik hotela ZaDar Igor Musap bude u pravu?

–  E onda ćemo svi skupa pojesti g..no!

Kažeš računi, tvoj komentar?

– Sumnjivo mi je i čudno da DORH ne može, evo već tjedan dana, nekih desetak listova tih računa provjeriti, sumnjivo mi je to! Po onom što smo čitali u medijima, ima tu elemenata za sumnju u počinjenje nezakonitih radnji. Policija i DORH moraju vrlo brzo donijeti konačnu odluku, ima li krivaca ili nema, jednostavno klub nema vremena gubiti vrijeme na desetak računa!

Ante Rubeša predsjednik NO svakako radi dobro u interesu KK Zadar, slažeš li se?

– Za svaku pohvalu je što se Rubeša bori protiv tih potencijalno koruptivnih radnji! Sigurno je da je i našim građanima u interesu da Rubeša i Meštrović dobiju podršku u smjeru otkrivanja nezakonitosti, obojica trebaju imati podršku u borbi protiv kriminala od svih nas! Ovdje moram istaknuti i jedan drugi dio, naime, vrijeme ide, a još nismo ništa čuli o nekim novim idejama. Bliži se srpanj, trebat će brže reagirati u vezi kratkoročnih i dugoročnih planova i ideja. Osobno nestrpljivo čekam nove vizije unutar kluba.

Kredit od 3,7 milijuna kuna ipak je izglasan?

-Moj stav je jasan, protiv sam kredita! Zašto to govorim? Zato što možemo očekivati i drugi kredit, možda i treći…Sve to financira Grad Zadar koji će vjerojatno u konačnici i platiti taj kredit, svi znamo kako KK Zadar trenutno nije u stanju samostalno servisirati svoje obveze…

Slažeš li se da će taj kredit, kao i eventualne sljedeće kredite, platiti naši građani, porezni obveznici koji jedva preživljavaju?

– Istina, kredit uvijek plaćaju građani Zadra! Kažem još jednom, nije se trebalo niti ići u kredit, već u direktne financijske injekcije pomoći klubu. Ne trebamo se praviti blesavi i naivni, sve se moglo riješiti bez banaka i kamata! Financijska injekcija znači rebalans koji Grad Zadar daje, znači 5+5+2 milijuna, s time bi se zatvorila sva dugovanja i krenulo ispočetka, naravno uz obveznu reviziju.

Što bi poručio građanima koji teško žive, kriza je velika, umirovljenike da i ne spominjemo, nisu svi za to da se vječito pumpa novac u KK Zadar, ne zanima svakoga košarka?

– Moja poruka tim građanima je da onda žive u krivom gradu, jer ovo je grad košarke! Klub se mora pokušati spasiti. Svi loše živimo! Za te građane što loše žive, za njih nemam, nažalost, nekakve dobre poruke…

Ima li izgleda da KK Zadar potpiše nove sponzore?

– U ovom trenutku nema šanse! KK Zadar je na naslovnicama crne kronike, sponzorima stoga nismo interesantni. Možemo se samo nadati da i ovi sitni preostali sponzori neće pobjeći iz kluba!

David Gunjević je upao u vatru kao vršitelj dužnosti direktora kluba?

– Osobno poznajem Davida i samo dobrog mogu kazati o njemu. Iskreno se nadam da će se javiti na javni poziv za direktora, te da će u konačnici upravo on biti i izabran. U ovom trenutku u kojem se nalazi KK Zadar, Gunjević je idealno rješenje! Govorim to iz razloga, jer su alternative Davidu loše, te alternative su HDZ-ovci! David je nestranački čovjek, u to sam siguran.

Očekuju se i odlasci većine igrača?

– Sigurno je da će veliki broj igrača napustiti klub. Ukupan proračun će pasti na 6 milijuna kuna, roster za prvu momčad će biti najviše 2 milijuna kuna, što je puno manje nego lani. Naravno da će onda biti i manje plaće igračima, neće više biti plaće od 9 tisuća eura, bit će oko 2 i pol, 3 tisuće eura…Zaključite sami tko će onda od igrača ostati, a tko ne, o imenima ne bi…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...