Brojimo sate – 3, 2, 1… Dvije legende najavljuju treću utakmicu finala! Petar Popović: “Pobijediti Cibonu bio bi vrhunac sezone…”, Mihovil Nakić:”Očekujem da publika bude korektna”

Broje se posljednji sati do početka večerašnje treće utakmice finala PH u košarci između Zadra i Cibone, koja se igra u dvorani Krešimir Ćosić s početkom u 20 sati. Trenutni rezultat u seriji koja se igra na tri pobjede je 1-1. Očekuje se dobro popunjena dvorana, ovosezonski rekord inaće slabašne posjete sigurno će biti srušen. Prodaja ulaznica ide i više nego dobro, zanimanje je veliko. Današnja glavna tema u Zadru je samo košarka, već od ranih jutarnjih sati u kafićima se razgovara o današnjoj utakmici, svatko ima neku svoju prognozu, ali uglavnom zadarski navijači očekuju samo pobjedu! Zadrani jedan drugog od jutros uglavnom pitaju : Ideš li večeras na Cibonu?

Večerašnji susret starih rivala najavile su dvije legende oba kluba, Petar Popović Pop i Mihovil Nakić Nik, koji su igrali onu čuvenu majstoricu 1986. godine u Zagrebu, u kojoj je Zadar slavio i osvojio naslov bivše države.
Najprije se na današnju utakmicu osvrnuo Mihovil Nakić (67), koji se nada da će i publika biti korektna.
– Vrlo je teško dati nekakvu prognozu, jer se radi o momčadima koje ovise o trenutku i inspiraciji te večeri, vrlo vjerojatno će tako biti i danas. Nekad je bolji Zadar, nekad Cibona, to se pokazalo i kroz sezonu. Uvjeren sam da Zadrani jednostavno gore za današnji susret, te kako će biti puno veće zanimanje nego u prijašnjim utakmicama. Lijepo mi je čuti kao je zanimanje veliko, samo da publika bude korektna! Na kome je pritisak? Sigurno da Cibona ima malo veći pritisak, jer ako izgubi danas, bit će joj teško vaditi se u četvrtoj utakmici već u utorak. Pritisak ima i Zadar, jer ako izgubi, bit će mu biti ili ne biti, tako da je što se pritiska tiče to ipak nekako podjednako, kada malo bolje razmislim. Mišljenja sam, kako je puno važnije tko će imati bolji ulazak u utakmicu, te tko će se bolje snaći i prilagoditi uvjetima na parketu. Stvarno je nezahvalno bilo što prognozirati. Svakako ću na televiziji pogledati utakmicu, inače uskoro se spremam skočiti i do mog Drniša, a u Vodicama imam i vikendicu, jedva čekam more, jer sam bio na rehabilitaciji, imao sam problem s koljenom, kazao je Nik.
Utakmicu je najavio i zadarski bombarder i košarkaški šmeker Petar Popović Pop (63), koji je Cibonu izrešetao tricama 1986. godine.
– Pritisak je sad na Zadru jer odlučuje sam o sebi na domaćem parketu. Zadru će šanse za pobjedom rasti ako u dvorani bude više navijača nego inače, kad ih i nije bilo u nekom većem broju. Obje momčadi se poznaju i više nego dobro, tako da tu nema nekih velikih tajni. Ovisit će tko bude imao bolji, sretniji dan. Naravno da će od važnosti biti i zdravstvena situacija u Zadru, čujem da će zaigrati Jordano i da je upitan nastup Bursaća zbog ozljede. Cibona možda ima malo veću rotaciju, ali smatram kako Zadar ipak ima malo veće šanse za dobiti danas, jer igra pred svojom publikom! Naravno, ne možemo tvrditi sa sigurnošću da će Zadar pobijediti, u sportu ništa nije sto posto sigurno. A da ništa nije sigurno i da nema favorita, pokazala je moja generacija 1986. godine, dakle, to je jedan dan, jedna utakmica, sve je moguće. Pozivam navijače da u što većem broju napune dvoranu Krešimir Ćosić i da osvojimo prvenstvo! Pobijediti našeg starog rivala Cibonu bio bi vrhunac sezone, zaključio je Pop.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...