Veleučilište u Šibeniku i Microsoft Hrvatska sklopili Sporazum o suradnji

Microsoft Hrvatska i Veleučilište u Šibeniku potpisali su Sporazum o suradnji kojim će se studentima preddiplomskog stručnog studija Poslovna informatika i specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment omogućiti besplatno stjecanje digitalnih vještina koje su ključne za njihovo buduće zapošljavanje. Riječ je o inicijativi koja nudi besplatno stjecanje digitalnih vještina za studente kroz učenje putem tri platforme: LinkedIn Learning, Microsoft Learn i GitHub Learning Lab. Glavni cilj navedene suradnje je da se tijekom studija pomogne studentima koji žele steći najtraženije vještine u području digitalnih tehnologija te konkurirati za globalno tražene poslove iz područja velikih podataka i umjetne inteligencije.

Osim navedenih prilika, studenti Poslovne informatike svake godine mogu besplatno pohađati nastavni program tvrtke Oracle pod nazivom „Oracle Academy“ u sklopu kojeg usvajaju znanja i vještine iz područja osnovnog i naprednog programiranja u Java programskom jeziku te dizajna baza podataka i programiranja u SQL programskom jeziku.

Veleučilište je također kroz sporazumnu suradnju studentima omogućilo realizaciju stručne prakse i zapošljavanje u nizu eminentnih tvrtki  poput Infobipa, Cognisma, DeepIT-a, Neosa, IN2 i dr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...