Božo Jerkin, osnivač ljekovite biljne apoteke preminuo je danas u 92. godini života

Vrsni znalac ljekovitog bilja, Božo Jerkin, osnivač ljekovite biljne apoteke, preminuo je danas u 92. godini života.

Obiteljska tvrtka Ljekovito bilje JERKIN osnovana je 1958. sa sjedištem u Zadru. Tvrtku je osnovao Božo Jerkin koji je svoj stil života, dugogodišnje proučavanje te stečeno znanje o ljekovitim biljnim preparatima prenio i na slijedeće generacije.

„Danas nas je u dubokoj jeseni života napustio Božo Jerkin, veliki čovjek, legenda ovoga grada. Teško je u malo riječi opisati njegov trag kojega je ostavio na svima nama…

O tome da je bio najpoznatiji travar na ovome području, vrsni znalac svih nijansi moći ljekovitog bilja, može nam ispričati i svako malo dijete u ovome gradu. Njegova vječna traženja genijalnih rješenja i inovacija u raznim sferama života mnogima je manje poznata, ali ne i manje važna jer je obilježila temelje njegovog osobnog rasta kojega je nesebično dijelio s drugima, posebice mladima.

Kada bismo pokušali snimiti film o Boži Jerkinu, zasigurno bi prvi kadar bio snimljen na proplancima Velebita, pa bi se radnja širila preko naših otoka, Like , diljem cijele Dalmacije. Susreli bismo na tome putovanju ljude kojima je pomagao, hrabrost koja ga je tjerala da se bori sa životom i bolestima, ljubav koju je davao svima koje je volio, radost života, ljepotu stvaranja, snagu darivanja. Sada je došlo vrijeme za mir na plavim livadama neba, modrim proplancima sna kroz koje diše vjetar za vječnost“, stoji u objavi obitelji Jerkin.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...