Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija vraća se u Zadar! Od 28. do 31. srpnja domaćini prestižnog Challenger kupa…

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija vraća se u Zadar koji je od 28. do 31. srpnja domaćin prestižnog Challenger kupa. Nakon dvogodišnje stanke izazvane pandemijom, ovo natjecanje pobjednicima daje promaknuće za igranje u FIVB odbojkaškoj ligi nacija 2023. Hrvatska reprezentacija za Kup će se pripremati u Zadru.

Ove godine se primjenjuje nova formula od osam momčadi. Na turniru će se igrati dvije utakmice dnevno. Četiri četvrtfinala bit će podijeljena između prvog i drugog dana natjecanja. Polufinale se igra 30. srpnja, a posljednji natjecateljski dan rezerviran je za borbe za medalje.

Odbojkaški Challenger kup uveden je 2018. godine, a na prvom turniru u Limi, u Peruu pobjednice su bile Bugarke. Godinu potom, također u Limi, nastupila je i reprezentacija Hrvatske zauzevši na kraju četvrto mjesto, izgubivši u borbi za broncu 0:3 od Argentine. Pobjednice te godine bile su reprezentativke Kanade.

Challenger kup trebao se odigrati u Hrvatskoj najprije 2020. godine, potom i 2021. godine, no zbog pandemije koronavirusa oba je puta morao biti odgađan zbog epidemioloških mjera. Ususret Kupu predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković je izjavio:

„Nismo odustajali od ovog za nas iznimno važnog natjecanja, nije nas niti svjetska pandemija mogla spriječiti u želji da organiziramo Challenger kup. Cilj nam je pokušati se kroz taj turnir kvalificirati dogodine i za Ligu nacija, svjetsku ligu najboljih odbojkaških reprezentacija, jer smo uvjereni da nam je tamo i mjesto. U međuvremenu u te dvije godine je došlo i do nekih promjena u našem sastavu, od izbornika do nekih igračica, ali time nismo ništa izgubili na kvaliteti koju posjedujemo. I zato se svi skupa silno veselimo još jednom odbojkaškom prazniku u Zadru.“

Na Challenger kupu u Zadru uz reprezentaciju Hrvatske nastupit će i reprezentacije Portorika, Kolumbije, Kazahstana, Češke, Kameruna, Belgije i Francuske.

Ulaznice za Challenger kup mogu se kupiti od 11. srpnja u sustavu Eventim.hr te na blagajni ŠC Višnjik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...